Anton Hrachovský Hokej

Zámčanov čaká historická misia, tréner Chudý: Ideme podľa plánu!

Hokejisti HC Nové Zámky sa hneď vo svojej nováčikovskej sezóne stali víťazmi 1. ligy. V rozhodujúcom piatom finálovom zápase vyhrali na ľade Bardejova futbalovo 1:0 a teraz ich čaká ešte väčšia výzva.

Ilustračný obrázok k článku Zámčanov čaká historická misia, tréner Chudý: Ideme podľa plánu!
Zdroj: TASR

Tou je postup do najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport ligy. Novozámčania o ňu zabojujú v baráži po prvý krát v histórii, ich súpermi budú hráči Bardejova a Piešťan. V prípade východniarov sa jedná už o štvrtý pokus medzi hokejovú elitu.

Finále sa hralo v plnom nasadení

Priebeh finálovej série 1. ligy umlčal všetky „zaručené“ informácie o tom, že sa tímy budú pred barážou šetriť. Prvoligové finále sa natiahlo na maximálny počet zápasov a všetkých päť stretnutí bolo vyrovnaných. Napokon sa po výsledku 1:0 v piatom zápase radovali Novozámčania. „Očakávali sme, že to doma zvládneme. Séria priniesla pekné momenty, no nás mrzí, že napokon mala šťastnejší koniec pre Nové Zámky. V dnešnom zápase sme sa ťažko presadzovali, nedostávali sme sa do útočného pásma. Tušili sme, že môže rozhodnúť jedna chyba. Tú sme spravili my,“ mrzelo bardejovského útočníka Radovana Cútta.

Hráči HC Mikron chceli finále rozhodnúť už v zápase číslo štyri na domácom ľade. V sérii hranej na tri víťazstvá viedli 2:1 a v štvrtom stretnutí viedli 3:0. Napokon však prehrali 4:6 a o celkovom triumfe rozhodli až v stredu v Bardejove. „Stretli sa dve vyrovnané mužstvá o čom svedčia aj výsledky. Prakticky vždy to bolo o jednom góle. Som rád, že sa aj šťastie priklonilo na našu stranu. Dnes sme ho mali viac ako domáci Bardejovčania. My máme splnené prvé dva ciele. Tým prvým bol postup do baráže a to sme splnili už postupom do finále. Dnes sme pridali aj prvé miesto v 1. lige, takže sa dá povedať, že zatiaľ ide všetko podľa plánu,“ poznamenal tréner Nových Zámkov Miroslav Chudý. V jeho tíme je mnoho hráčov so skúsenosťami z najvyššej súťaži, no viacerí z nich vo finále absentovali pre zranenia.

Početné zranenia ich nezlomili

Nové Zámky sa v posledných mesiacoch trápili s kopiacimi sa zraneniami, naposledy na zoznam maródov pribudol skúsený obranca Bobček. Už predtým nemohol tréner Chudý rátať s ďalšími ostrieľanými borcami Čaládim, Fábrym a Jaroslavom Svobodom. „Málokto vie, čím sme si v play off prešli. Musíme sa dať najmä zdravotne a fyzicky dokopy. Dôležitá bude príprava na baráž, ktorá je pre nás vrcholom sezóny,“ ozrejmil tréner Chudý. Už v nedeľu štartuje baráž o účasť v Tipsport lige, preto treba finálovú sériu čo najskôr vypustiť z hlavy a poriadne sa nachystať na vrchol sezóny.

„Dnes sa pre nás skončila jedna etapa sezóny, tú sme vyhrali, no chceme urobiť ešte ďalší krok. Titul v prvej lige síce určite oslávime, ale vieme, že nás čaká dôležitá baráž. Postupujú prví dvaja a chceme byť medzi nimi. Prišiel som sem v decembri preto, aby sme vybojovali extraligu. Verím tomu, že náš silný kolektív spraví všetko pre to, aby sme na budúci rok boli v najvyššej súťaži,“ prezradil útočník Nových Zámkov Michal Hudec, ktorý v minulosti obliekal dresy Slovana Bratislava, Českých Budejovíc či Banskej Bystrice, kde bol kapitánom.

Hoci bola finálová séria dramatická, vrchol sezóny oba tímy ešte len čaká. Tým bude baráž (play out) s Piešťanmi o účasť v najvyššej hokejovej súťaži.

Baráž o Tipsport ligu, mala mať pôvodne štyroch účastníkov. Okrem dvoch najlepších tímov prvej ligy v nej mali štartovať aj dva najslabšie tímy z Tipsport ligy. Po tom, čo najvyššiu súťaž počas sezóny opustila Skalica, bude mať baráž iba troch účastníkov. Vopred je tak isté, že v budúcej sezóne sa v najvyššej súťaži predstaví minimálne jeden z dvojice Nové Zámky – Bardejov. „Obaja, Nové Zámky aj Piešťany, budú v baráži ťažkými súpermi. Myslím si však, že Piešťany budú ešte silnejším tímom než Nové Zámky, pretože po celú sezónu hrali vo vyššom tempe. My sa na oboch pripravíme a snáď to vyjde,“ prezradil útočník Bardejova Radovan Cútt.

Kedy najbližšie na hokej?

Barážové termíny Nových Zámkov o účasť v Tipsport Lige:
2. kolo – 15.3.2016, 18:00 Utorok
Bardejov – Nové Zámky

3. kolo – 18.3.2016, 18:00 Piatok
Nové Zámky – Piešťany

5. kolo – 22.3.2016, 18:00 Utorok
Nové Zámky – Bardejov

6. kolo – 25.3.2016, 18:00 Piatok
Piešťany – Nové Zámky

8. kolo – 29.3.2016, 18:00 Utorok
Bardejov – Nové Zámky

9. kolo – 1.4.2016, 18:00 Piatok
Nové Zámky – Piešťany

11. kolo – 5.4.2016, 18:00 Utorok
Nové Zámky – Bardejov

12. kolo – 8.4.2016, 18:00 Piatok
Piešťany – Nové Zámky

Čítajte aj:
Nové Zámky na nohách, hokejisti vyhrali premiérový titul v 1. lige! VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk / TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM