Webnoviny - Svet

Zametanie vody pokrstili vodou a pozametali mini metličkou

WEBNOVINY.SK

Foto: pospolitost.wor­dpress.comBRA­TISLAVA 20. mája (WEBNOVINY) – Emma Tekelyová a Anna Šišková uviedli na knižný trh novelu Zametanie vody tak, že ju pokrstili vodou a pozametali mini metličkou. Obom krstným mamám sa vraj kniha autorky Ivany Lackovej veľmi páčila. Prečítať si ju pritom stihli ešte pred jej vydaním a netajili sa nadšením. Ako priznala autorka, smutno-vtipný príbeh je vymyslený, skutočná je iba postava jej dcéry.

Hrdinka Zametania vody zostáva po rozvode sama s dvoma deťmi. Nechce sa zmieriť s faktom, že to tak už zostane navždy. Zaťato chatuje na internete, stretáva sa s nádejnými milencami, aby sa znova a zas presvedčila, že ten najlepší jej len nedávno sám odišiel z bytu. Problém osamelosti sa vyostrí nečakaným, vážnym ochorením dcéry Leny. „Kniha je naozaj mozaika z čriepkov fantázie. Pravdivé sú len tie bolestivé zážitky. Áno, Lena je vlastne moja dcéra Nela. Obdivujem ju od chvíle, ako sa narodila s ťažkou vrodenou srdcovou chybou, ale veľkou životaschopnosťou,“ povedala o svojej prvotine Ivana Lacková, ktorá pracuje ako ekonómka a literárny svet je pre ňu príjemným únikom z reality. „Tu môžem snívať, vymýšľať si ľudí a pohrávať sa s ich osudmi, vypísať sa zo smútku a vysmiať sa životu, aj keď ráno cestou do práce uvidím v spätnom zrkadle svojho auta znovu ustaranú, vážnu vrásku uprostred čela,“ prezradila.

Na štvrtkovom krste knihy Zametanie vody autorka pozvaným hosťom povedala, že aj keď v nej nie je žiadne oficiálne venovanie, vo svojom vnútri ju venovala všetkým mamám, ktoré majú choré deti a vedia, aké nezmyselné a bolestivé sú otázky typu prečo sa to stalo práve mne, ženám, ktoré musia bojovať s vlastnou bezmocnosťou a denne naberať odvahu na to, aby sa na svoje dieťa usmievali, pretože tí malí bojovníci si podľa nej zaslúžia úsmevy a nie slzy.

Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM