Katarína Jankeje Hokej

Západ vs. Východ: V zápase hviezd sa predstavia až štyria topoľčianski hokejisti!

Do zápasu hviezd sa zapoja až štyria hráči topoľčianskeho klubu. Žiadne iné mužstvo nemá také početné zastúpenie v historicky prvom podujatí v rámci prvej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Západ vs. Východ: V zápase hviezd sa predstavia až štyria topoľčianski hokejisti!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas hviezd prvej hokejovej ligy sa v tejto sezóne uskutoční 30. januára v Detve. Okrem samotného súboja Východ vs. Západ sa pod Poľanou uskutočnia aj individuálne súťaže a autogramiáda. Záštitu nad historicky prvým podujatím tohto druhu prevzali Slovenský zväz ľadového hokeja a vedenie 1. hokejovej ligy.

O obsadení hráčov do jednotlivých mužstiev rozhodli diváci hlasovaním, z ktorého vzišlo zloženie dvoch formácii výberu Východ aj Západ, vrátane jedného brankára každého tímu. Ďalšie dve formácie nominovali funkcionári klubov a SZĽH. Mužstvo Západu povedie dvojica Róbert Spišák (Liptovský Mikuláš), Svätopluk Kosík (Senica) a Východ nastúpi pod taktovkou tandemu Anton Tomko (Bardejov), Miroslav Ihnačák (Detva).

V piatok sa ukončilo internetové hlasovanie, Topoľčany sa môžu pochváliť najväčším zastúpením. V zápase hviezd si zahrajú až štyria Žochári. Najviac hlasov získal brankársky talent Juraj Halo, ktorý sa nedávno predstavil aj v extraligových bojoch. Viac si prečítate v článku: Senzačný úspech topoľčianskeho brankára: Juraj Halo (20) o svojom pôsobení v extralige

  1. Juraj Halo (Topoľčany) – 1139 hlasov
  2. Adrián Lipovský (Topoľčany) – 963 hlasov
  3. Jaroslav Niník (Topoľčany) – 846 hlasov
  4. Filip Nemček (Topoľčany) – 727 hlasov

Všetci hráči sa predstavia v mužstve Západ, kde si okrem nich zahrajú aj talenty zo Senice, Nových Zámkov, Trnavy, Považskej a Liptovského Mikuláša.

Západ: Senica, Nové Zámky, Topoľčany, Trnava, Považská Bystrica, Liptovský Mikuláš
Východ: Bardejov, Humenné, Prešov, Spišská Nová Ves, Michalovce, Detva

Zdroj: TASR/Dnes24

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM