Tomáš Batiz Hokej

Zápas so Senicou vyšiel Mikulášanom podľa predstáv

V 28. kole 1. hokejovej ligy privítal MHK 32 Liptovský Mikuláš úradujúce mužstvo tabuľky Senicu. Nedeľňajšie predsavzatie Mikulášanov vyhrať, sa splnilo.

Ilustračný obrázok k článku Zápas so Senicou vyšiel Mikulášanom podľa predstáv
Foto: Slávka Kellová

Na prvý gól zápasu si museli fanúšikovia počkať až takmer do konca prvej časti hry. Aj to sa radovali iba Seničania. V 15. minúte najskôr z ľavej strany zakončoval Michal Hreus, následne sa puk od betónov odrazil k Martinovi Ivičičovi, ktorý do odkrytej časti brány nezaváhal (0:1).

Odplatu stihli Mikulášania až na začiatku druhej tretiny. V 21. minúte sa domáci dostali do útočného pásma, puk sa odrazil medzi kruhy, kde sa k nemu dostal Dávid Kubovčík a prízemnou strelou vystrelil priamo na bránu (1:1).

O 5 minút neskôr sa už domáci dostali do vedenia, keď zúročili hneď niekoľko dobrých šancí. Najskôr si po strele z pravej strany takmer tečol brankár hostí vlastný gól, o pár sekúnd to však skončilo už gólom, keď sa presnou strelou presadil Peter Bartík (2:1).

Pár sekúnd pred koncom druhej tretiny sa ešte Seničanom podarilo vyrovnať skóre zásluhou obrancu Mariána Reismullera (2:2).

V 43. minúte gólovo ukončili veľmi pekný zápas medzi prvým a štvrtým celkom Mikulášania. Juraj Kuric si puk najskôr nahodil na mantinel a vzápätí prekonal aj samotného brankára Peksu (3:2).

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Dukla Senica 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Úvodné zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Duriš, Kuric, Kubáň, Matejka, Klepáč, Poliaček, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga, Paukovček.

HC Dukla Senica: Peksa (Porubský) – Janík, Šedivý, Vaškovič, Lezo, Lantoš, Penák, Mikolášek, Škápik, Reissmuller, Surovka, Beťko, Rajčák, Cibulka, Salajka, Ivičič, Reho, Hreus.

Góly: 22. Kubovčík, 26. Bartík, 44. Kuric – 16. Ivičič, 40. Reismüller Rozhodovali: Pišťanský – Farkaš, Vido vylúčení: 4:2, navyše Klepáč (Lipt. Mikuláš) na 10 min za nešporotvé správanie
presilovky: 0:2
oslabenia: 0:0
610 divákov

foto: Magdaléna Nahalková

Hokej_Mikuláš_Senica
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM