Technológie

Zaplatí 1,5 miliardy eur? Google sa odvolal proti pokute Európskej komisie

Google sa odvolal proti pokute Európskej komisie (EK) vo výške 1,5 miliardy eur, uviedol to v stredu americký internetový koncern. Dôvodom pokuty bolo obmedzovanie konkurencie v oblasti online reklamy.

Ilustračný obrázok k článku Zaplatí 1,5 miliardy eur? Google sa odvolal proti pokute Európskej komisie
Zdroj: TASR

EK rozhodla o pokute pre Google v marci. Bola to už tretia pokuta za porušovanie pravidiel hospodárskej súťaže, tentoraz za zneužívanie dominantného postavenia na trhu online reklamy prostredníctvom svojej služby AdSense. EK uviedla, že prax Google, v rámci ktorej obmedzuje online reklamu od konkurentov, porušuje protimonopolné pravidlá Európskej únie (EÚ).

Google podal odvolanie proti pokute na Všeobecnom súde EÚ v Bruseli. Hovorca EK povedal pre CNBC, že komisia bude na súde brániť svoje rozhodnutie.

EK udelila od roku 2017 Google dve ďalšie pokuty v celkovej hodnote okolo 7 miliárd eur za praktiky porušujúce pravidlá hospodárskej súťaže. Koncern sa odvolal aj proti nim.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Google čelí nárastu tlaku zo strany regulačných orgánov po celom svete, keď napríklad americké ministerstvo spravodlivosti plánuje protimonopolné vyšetrovanie koncernu týkajúce sa jeho podnikateľských praktík v oblasti vyhľadávania aj v iných segmentoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM