Martin Sýkora Správy

Zaplatia lávku v Poprade ponad frekventovanú cestu eurofondy?

Mesto Poprad získať eurofondy. Predloženie žiadosti schválili mestskí poslanci na dnešnom mimoriadne zvolanom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Zaplatia lávku v Poprade ponad frekventovanú cestu eurofondy?
Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva Popradu sa bude uchádzať o získanie nenávratného finančného príspevku (NFP) na vybudovanie lávky pre peších a cyklistov ponad štátnu cestu I/66 v smere z Popradu na Rožňavu.

Radnicu doteraz príprava projektu nestála nič, pešia lávka je spoločnou myšlienkou mesta a podnikateľských subjektov. Projektovú dokumentáciu k dielu dala vypracovať bratislavská spoločnosť RA Investment, s. r. o., ktorá tento investičný zámer ponúkla mestu na predaj za jedno euro. Jeho súčasťou sú prílohy ako stavebné povolenie či vizualizácia. Investor sa navyše zaviazal postaviť na vlastné náklady chodník, ktorý bude predstavovať napojenie mostu od Moyzesovej ulice.

„Celkový rozpočet žiadosti o NFP predstavuje sumu viac ako 346 092 eur pričom spolufinancovanie mesta Poprad predstavuje čiastku vyše 17 304 eur,“ uviedla vedúca strategického rozvojového manažmentu Mestského úradu v Poprade Marta Kurpašová.

Výzvu na predkladanie žiadostí na získanie NFP vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Mesto Poprad na tento zámer vyčlenilo ešte vlani v decembri 350 000 eur. Vybudovanie lávky by zvýšilo bezpečnosť chodcov. Tí v súčasnosti často využívajú na prechod aj samotnú cestu, a to na miestach, kde priechod pre chodcov nie je.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM