Barbara Dallosová Krimi

Zásah kukláčov na žiarskej pumpe: Filip K. stále čaká na rozsudok v cele, čo na to vyšetrovateľ?

Žiarčana Filipa K. zadržala toto leto Národná kriminálna agentúra (NAKA) na jednej zo žiarskych čerpacích staníc. Policajná akcia dostala krycí názov ,,Red Face". Od udalosti ubehli bez mála dva mesiace, zisťovali sme, ako pokračuje vyšetrovanie...

Ilustračný obrázok k článku Zásah kukláčov na žiarskej pumpe: Filip K. stále čaká na rozsudok v cele, čo na to vyšetrovateľ?
Zdroj: TASR

O júnovom zásahu maskovaných policajtov na čerpacej stanici, pri ktorom skončil v putách Žiarčan Filip K., sme vás informovali. Zadržanie vykonali pracovníci Národnej kriminálnej agentúry za asistencie príslušníkov Policajného pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Akcia Red Face

,,Dňa 16. 06. 2015 v čase o 11:45 hod. bola v Žiari nad Hronom vykonaná policajná akcia s krycím názvom ,, Red Face", počas ktorej došlo k zadržaniu obvineného Filipa K. ," potvrdil hovorca prezídia.

Zadržaný muž zo Žiaru mal podľa polície terorizovať ľudí vyhrážkami a opakovane sa dopustiť násilnej trestnej činnosti na dvoch osobách. ,,Poškodených mal napadnúť kedykoľvek a kdekoľvek, keď ich stretol na verejnosti. Fyzické útoky mali sprevádzať rôzne vyhrážky vykopaním zubov, dopichaním aj zabitím. Vyhrážať sa mal aj privolaním posily, konkrétne boxerov z Nového Mesta nad Váhom," uviedol Slivka ešte v júni krátko po zásahu.

Teraz je v cele

Podľa slov hovorcu je Filip K. stíhaný ako obvinený za zločin vydierania a prečin nebezpečného vyhrážania spáchaného v jednočinnom súbehu s výtržníctvom a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od dvoch do šiestich rokov.

,,Dňa 19. 06. 2015 sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žiar nad Hronom vzal obvineného do väzby. Prípad je stále v štádiu vyšetrovania a podľa vyšetrovateľa v horizonte dvoch mesiacov by mal byť ukončený podaním návrhu na podanie obžaloby dozorujúcemu prokurátorovi Okresnej prokuratúry v Žiari nad Hronom," dodal Michal Slivka.

Čítajte tiež:

Akčný zásah kriminálky: Žiarčania si pestovali trávu pri Hrone, takéto stretnutie zrejme nečakali! FOTO

Pracovali ako tím, plán im nevyšiel: Mladíkov pri vyčíňaní v žiarskych uliciach zachytili kamery! FOTO

Nové info o prepade banky: V rukách polície skončil 38-ročný Žiarčan!

Ďalší policajný zásah v meste, v hlavnej úlohe opäť drogy: Žiarčan (32) ich mal mať vo vrecku nohavíc

Nové info od policajtov o razii kukláčov v žiarskej reštike: Prevádzkar (26) má na krku obvinenie! FOTO

Policajné FOTO zo zásahu kukláčov na žiarskej pumpe
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM