Správy

Zastropovanie dôchodkového veku: Parlament rozhodne až v novom roku

O ústavnom zastropovaní dôchodkového veku na 64 rokov rozhodne parlament až na novoročnej schôdzi Národnej rady (NR) SR.

Ilustračný obrázok k článku Zastropovanie dôchodkového veku: Parlament rozhodne až v novom roku
Zdroj: TASR

Posunutie hlasovania o tomto bode programu odsúhlasilo vo štvrtok plénum parlamentu. Hlasovanie o dôchodkovom strope sa už raz presúvalo, a to z predchádzajúcej októbrovej na aktuálnu schôdzu.

Posun hlasovania na najbližšiu riadnu schôdzu parlamentu, ktorá má naplánovaný začiatok na 29. januára 2019, navrhol v procedurálnom návrhu poslanec Smeru-SD Ján Podmanický. Urobil tak v mene troch koaličných poslaneckých klubov Smer-SD, SNS a Most-Híd.

Keďže ide o návrh na zmenu Ústavy SR, na jeho prijatie je potrebný súhlas 90 poslancov. Koalícia tak potrebuje aj hlasy opozície. „Vzhľadom na to, že deklarovaná podpora poslancov Národnej rady sa pohybuje okolo trojpätinovej ústavnej väčšiny a niektorí poslanci prejavili záujem ešte o prípadnej podpore rokovať, chceme ešte raz požiadať o vytvorenie časového priestoru do budúcej riadnej schôdze Národnej rady,“ zdôvodnil Podmanický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM