Zo Slovenska

Záujem o ferratu na Skalke prekonal očakávania: Mesto k nej pridáva novú atrakciu

Via ferratu na Skalke vybudovala kremnická samospráva v minulom roku, jej úspech prekvapil. Už onedlho by mala pribudnúť ďalšia novinka pre odvážnych.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o ferratu na Skalke prekonal očakávania: Mesto k nej pridáva novú atrakciu
Zdroj: Ivan Čillík

Na Skalke pri Kremnici pribudne na budúci rok ďalšia atrakcia. Kremnická samospráva tam na via ferrate pripravuje visutý lanový mostík. Primátor Kremnice Alexander Ferenčík priblížil, že lanový mostík bude z oceľových lán a bude mať dĺžku 72 metrov. ,,Nad terénom bude približne 20 až 30 metrov a jeho previs bude približne päť metrov," priblížil.

Celkové náklady na jeho vybudovanie dosiahnu približne 17 600 eur. Podľa Ferenčíka ide o združené prostriedky. Na financovaní sa podieľa mesto, Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko a aj súkromný sektor. ,,Aktuálne už máme spracovanú statiku, projektovú dokumentáciu a začali sa vyrábať oceľové prvky," podotkol s tým, že zrealizovaný by mohol byť na jar budúceho roka.

Via ferratu na Skalke vybudovala samospráva v minulom roku. Aj keď sme čakali, že bude mať úspech, skutočný záujem o ňu prekročil naše očakávania. Preto sme chceli pridať ešte aj nejakú inú atrakciu," dodal primátor s tým, že visutý lanový mostík zrejme nebude poslednou atrakciou, ktorá tam pribudne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM