Tomáš Batiz Cestovanie

Záujem o Liptov stúpa: Známe je číslo návštevnosti za uplynulých osem mesiacov

Liptovu sa v turizme opäť darilo. Známe sú čísla návštevnosti za uplynulých osem mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o Liptov stúpa: Známe je číslo návštevnosti za uplynulých osem mesiacov
Zdroj: TASR

Región Liptov za prvých osem mesiacov tohto roka navštívilo 516.000 ľudí. Počet prenocovaní sa vyšplhal takmer na 1,5 milióna. TASR o tom v utorok informovala manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

„Všetky čísla nám tento rok rastú, ani jeden mesiac doteraz nemal pokles. Najviac ľudí ku nám prišlo v júli a auguste. V júli 2019 sa u nás ubytovalo viac ako 86.000 ľudí, v auguste to bolo ešte o 15.000 viac. Počet prenocovaní v prvý prázdninový mesiac predstavoval viac ako 276.000 a v auguste dokonca viac ako 311.000,“ povedal predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Medziročným skokanom roka bol mesiac máj s 23-percentným nárastom. Takmer 20-percentné nárasty dosiahli aj mesiace január a február.

Podľa Šarafínovej patrí Liptov k najobľúbenejším regiónom na Slovensku. „Záujem zo strany dovolenkárov o cestovanie do regiónu na severe Slovenska je primárne od domácich Slovákov, ktorých záujem v tomto roku ešte akcelerovali rekreačné poukazy. Nasledujú susedia z Česka a Poľska. Záujem je aj zo strany Maďarov, Ukrajincov, Izraelčanov a návštevníkov zo vzdialenejších krajín,“ zhrnula.

V lete sú hlavnými atrakciami regiónu vodné plochy, akvaparky a turistika, v zime lyžovačka. „Celoročne región ponúka široké možnosti relaxu, či už aktívneho alebo aj pasívneho. Liptov je regiónom, kde nie je problém prežiť pestrú týždňovú dovolenku, keďže krásna príroda, infraštruktúra cestovného ruchu a množstvo atrakcií tu výrazne prevyšujú možnosti iných regiónov,“ dodala manažérka s tým, že podobne je na tom aj susedný región Vysoké Tatry.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM