Lucia Lauková Správy

Záver týždňa prinesie ochladenie: Pred nami sú upršané aj zasnežené dni

Počas najbližších dní by malo na Slovensku opäť nasnežiť, ale spustí sa aj dážď. Najviac zrážok sa očakáva v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Záver týždňa prinesie ochladenie: Pred nami sú upršané aj zasnežené dni
Zdroj: TASR

Počas najbližších dní nás čaká zamračené a sychravé počasie. Podľa imeteo.sk bude pršať aj padať sneh. Nový sneh pribudne najmä na horách, ale dočkajú sa ho aj v nižších polohách, predovšetkým na severnom Slovensku.

Okrem zrážok nás podľa imeteo.sk čaká aj ochladenie a príchod typicky zimného počasia. Vo štvrtok sa ešte na mnohých miestach rozprší, ale už večer môže dážď vystriedať sneh.

Dážď a sneh

V piatok počítajte s veľkou oblačnosťou a na viacerých miestach bude pršať. Denné teploty budú pomerne vysoké 0 až 6 C°. „Hranica sneženia by sa mala pohybovať okolo výšky 800 m n.m. a v priebehu dňa by mala klesať s postupným ochladzovaním,“ píše sa na webe imeteo.sk.

Snehová nádielka

Prvý víkendový deň by mal byť opäť prevažne zamračený, pričom hranica sneženia postupne poklesne na 300 m n.m.. Lyžiari sa môžu tešiť na nový sneh. „Na horách a najmä v nižších polohách severného Slovenska sa treba pripraviť aj na snehovú nádielku. Napadne prevažne do 15 cm, no v Tatrách môže výška nového snehu dosiahnuť aj okolo 30 cm,“ uvádza imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM