Tímea Kamenická Kultúra

Zažite posledný mesiac roka v Nitre zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Nitre sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka v Nitre zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

PETER BIČ PROJECT: JUST A TOUR 2015

3. december 2015 o 20.00 hod., Nová pekáreň

Známy Peter Bič Project prichádza aj do Nitry. Predstaví sa tu so svojim Just Tour 2015 a vy sa tak môžete tešiť na ich najväčšie hity, ale aj prekvapenia v podobe rôznych úprav skladieb. Kapela si zavolala aj hostí, Kaliho a Petra Cmoríka.

MIKULÁŠ – MIKULÁŠSKE KÚZLO

6. december 2015 od 17.00 hod., Svätoplukovo námestie

Mikuláš príde pod Zobor už túto nedeľu. Program začne o 17.00 hod., keď sa publiku predstaví spevák Martin Harich. Samotný mikulášsky program začne o 17.50 hod. Mikulášsky sprievod príde za účasti TS Stanzi, TS Eija Dance, mažoretiek z CVČ Domino, Ján Hrmu, Ericha Micháleka a Dominiky Melovej. Mikuláš tradične rozsvieti vianočný stromček a podujatie sa uzavrie ohňostrojom.

KONCERT SKUPINY DESMOD

7. december 2015 o 20.00 hod., Klub Nájomná jednotka 210

Skupina Desmod sa v rámci série malých divadelno-klubových koncertov predstaví aj v Nitre. Počas tohto turné vystúpi v netradičných priestoroch, kam sa inokedy nedostane. Piesne nitrianskej kapely si môžete vypočuť na koncerte obyvačkovo-divadelného charakteru.

ELÁN V DIVADLE

11. december 2015 o 19.00 hod., Mestská športová hala

Projekt Elán v divadle je komorný koncert Joža Ráža, Vaša Patejdla a Jána Baláža. Počas akustického koncertu zahrajú a zaspievajú všetky svoje najväčšie hity, ku ktorým nepochybne patria Kráľovná bielych tenisiek, Vymyslená, Kočka, Voda čo ma drží nad vodou a mnoho ďalších.

trafo.TRH

12. december 2015 od 11.00 do 15.00 hod., Fotogaléria Trafačka

December prinesie aj vianočný trh, na ktorom nájdete ručné výrobky a domáce produkty. Súčasťou podujatia bude aj worshop výroby vianočných ozdôb a zdobenie stromčeka. Atmosféru dotvoria vianočné koledy a vianočný kotlíkový punč.

VIANOČNÁ ZABÍJAČKA

12. december 2015, Buganka

Vináreň Buganka si na magický dátum 12.12. prichystala tradičnú slovenskú zabíjačku, ktorá bude spojená aj s koštovkou hruškovice. Počas celého dňa aj noci bude hrať do skoku cigánska ľudová hudba. Akcia má trvať od rána až do skorého rána.

STRIEBORNÝ VEČER EVY PAVLÍKOVEJ

13. december 2015 o 18.00 hod., Synagóga

Na 13. december je prichystaný 12. ročník vianočného koncertu herečky Evy Pavlíkovej. Spolu s herečkou vystúpi aj Cimbalová hudba Zobor, Jana Lieskovská, Ingrid Menkyová a Otokar Klein.

ROZPRÁVKOLAND ŠMOLKOVIA

17. december 2015 o 17.00 hod., Športová hala Klokočina

Deti, ktoré majú radi legendárnych Šmolkov určite poteší táto správa. Najväčšia hudobno-zábavná šou pre deti prichádza totiž aj do Nitry. V hlavnej úlohe sa predstavia Šmolkovia a ich Minidisco šou, ktorá bude plná svetelných efektov, výborných tanečných vystúpení a najmä obľúbených „šmolko“ hitov.

ZOBORSKÝ SILVESTROVSKÝ BEH

31. december 2015, Zobor

Zoborský silvestrovský beh organizuje nezisková organizácia Čakanka. Na športovom podujatí sa môže zúčastniť každý milovník behu, ktorého neodradí ťažší terén. Trasa behu meria 3860 metrov a vinie sa zaujímavým terénom. Ak vás to neodradilo, registrácia je už spustená.

NITRIANSKA SILVESTROVSKÁ NOC

31. december 2015 od 22.30 hod., Svätoplukovo námestie

Silvestrovská veselica na námestí vypukne o 22.30 hod.. Nebude chýbať polnočný ohňostroj, novoročný príhovor primátora, ani vystúpenia kapely The Paranoid či DJ Martina Madu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM