Politika

ZBABELÝ slovenský národ: Smer-SD podal trestné oznámenie na Šimečkovho otca pre jeho výroky

Poslanci Národnej rady (NR) SR a predstavitelia Smeru-SD podali na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na Martina Šimečku, komentátora Denníka N, pre možný trestný čin hanobenia národa.

Ilustračný obrázok k článku ZBABELÝ slovenský národ: Smer-SD podal trestné oznámenie na Šimečkovho otca pre jeho výroky
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Týka sa jeho výrokov o zbabelom slovenskom národe. Predstavitelia Smeru-SD apelovali aj na jeho syna a lídra PS Michala Šimečku, aby sa voči takýmto vyjadreniam vyhradil. Hovoria o nastavení červených čiar a rozdeľovaní spoločnosti.

„Je to len zbytočné a nedôstojné prilievanie oleja do ohňa,“ povedal na adresu výrokov Šimečku staršieho vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra (Smer-SD).

Tvrdí, že tieto výroky prekročili hranicu trestnoprávnej zodpovednosti, poukázal na skutkovú podstatu trestného činu hanobenia rasy a národa.

Gedra upozornil aj na rozdelenie spoločnosti a atmosféru v nej. Takéto vyjadrenia podľa neho nemajú intelektuálnu ani spoločenskú hodnotu, ktorá by nejako nastavovala zrkadlo spoločnosti.

Vyzval preto aj predsedu PS, aby sa vymedzil voči výrokom svojho otca a aby ho zastavil v takýchto vyjadreniach o ľuďoch, ktorí majú iný názor na vývoj na Slovensku.

Chce, aby viedli skôr k vzájomnému rešpektu a tolerancii. Apeloval na odsúdenie podobných vyjadrení o slovenskom národe. „Toto nie je cesta ako budujeme národné povedomie, skôr si podrážame nohy my tu doma,“ podotkol.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM