Martin Sýkora Krimi

Zbytočná smrť vzácneho tvora: Pytliak poľoval na vlka v chránenom území

Neznámy pytliak ulovil počas noci z pondelka (18.12.) na utorok (19.12.) v katastri obce Liptovská Teplička v popradskom okrese vlka, navyše v chránenom území!

Ilustračný obrázok k článku Zbytočná smrť vzácneho tvora: Pytliak poľoval na vlka v chránenom území
2
Galéria

Vlk bol usmrtený v lokalite Podopálené, ktorá sa nachádza v Chránenom poľovnom revíre Nízke Tatry nachádzajúcom sa v chránenom území NATURA 2000 – Kráľovohoľské Nízke Tatry, ktoré je vyhlásené ako Slovenské územie európskeho významu a je súčasťou Národného parku Nízke Tatry, kde platí 3. stupeň ochrany prírody.

„Išlo o samicu vlka dravého, vo veku 2–3 rokov o hmotnosti 29 kg, ktorej pytliak spôsobil zranenie prechádzajúce jej telom od pravej lopatky, na ktorej bol vytvorený otvor o priemere cca 7–8 mm, na ľavú stranu, kde za ľavou lopatkou spôsobil tržné poranenie o priemere cca 100 mm,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Pytliak po usmrtení vzácneho zvieraťa z miesta odišiel a uhynutú zver nechal na mieste. „Spoločenská hodnota vlka je najmenej 2000 eur. Prípad vyšetrujú policajti zo Svitu, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin pytliactva,“ dodal Džobanik. Ako sa správame k prírode, tak sa nakoniec príroda zachová k nám.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM