Hokej

Zdeno Chára sa stal najstarším aktívnym hráčom v NHL: Čaká ho 22. sezóna

Slovenský obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára bude v nasledujúcej sezóne najstarší hokejista v NHL.

Ilustračný obrázok k článku Zdeno Chára sa stal najstarším aktívnym hráčom v NHL: Čaká ho 22. sezóna
5
Galéria
Zdroj: TASR

Štyridsaťdvaročný kapitán „medveďov“ vystriedal Matta Cullena, ktorý je o 136 dní starší, ale v lete ukončil aktívnu kariéru. Chára v marci predĺžil zmluvu o rok a vstúpi do svojej 22. sezóny v profilige. Dosiaľ má na konte 1485 zápasov v základne časti s bilanciou 200+442. V play off pridal 182 štartov a nazbieral 68 bodov za 18 gólov a 50 asistencií.

V Bostone pôsobí od roku 2006, predtým si obliekal dresy Ottawy Senators a New Yorku Islanders, ktorí si ho vybrali v drafte 1997 z celkového 56. miesta. Bruins priviedol v ročníku 2010/2011 k Stanleyho poháru, finálovú účasť si zopakoval v uplynulej sezóne, Boston však nestačil na St. Louis. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu ligy, v ďalších piatich prípadoch sa dostal do finálnej nominácie.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Druhý najstarší je brankár Anaheimu Ducks Ryan Miller, 39. narodeniny oslávi 17. júla. Ešte starší je Joe Thornton, ktorý 2. júla oslávil štyridsiatku, ale v súčasnosti je voľný hráč, takže sa nepočíta medzi aktívnych hokejistov. Informoval o tom oficiálny web NHL.

Zdeno Chára
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM