Správy

Železnice sa pripravujú na sviatky: Vypravia dva mimoriadne rýchliky a 18 posilových vlakov

Vo veľkonočnom období Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilní dopravu v súvislosti s očakávaným nárastom cestujúcich. Vypraví dva mimoriadne rýchliky a 18 posilových vlakov.

Ilustračný obrázok k článku Železnice sa pripravujú na sviatky: Vypravia dva mimoriadne rýchliky a 18 posilových vlakov
9
Galéria
Zdroj: TASR

ZSSK tak podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kováča od stredy 17. apríla do utorka 23. apríla vypraví celkom 20 vlakov. Pôjde o dva vlaky SuperCity, sedem rýchlikov, osem regionálnych rýchlikov a tri regionálne expresy. „Najviac vlakov pôjde na Veľkonočný pondelok, t. j. 22. apríla 2019, kedy ZSSK očakáva zo strany cestujúcich najväčší záujem o prepravu,“ dodal Kováč.

Mimoriadne rýchliky pôjdu medzi hlavným mestom a Košicami. V stredu 17. apríla bude vypravený vlak s odchodom o 13.49 h z Bratislavy smerujúci do Košíc. V utorok 23. apríla zasa vyrazí vlak v opačnom smere o 14.14 h. Oba budú zostavené z desiatich vozňov druhej triedy.

Vlak EuroCity (EC), ktorý vyrazí vo štvrtok 18. apríla o 17.50 h z Prahy do Bratislavy, je už podľa údajov ZSSK obsadený na 100 %. Vysokú obsadenosť, až 99 %, hlási stredajší aj štvrtkový InterCity (IC) vlak z Viedne do Košíc.

Nad 90 % sú už obsadené aj viaceré vlaky smerujúce z Bratislavy do Košíc. IC vlak s odchodom vo štvrtok o 11.59 h z hlavného mesta je obsadený na 92 % a ďalší, s plánovaným odchodom o 18.01 h, hlási obsadenosť 96 %. Rýchlik, ktorý vyráža smerom do Košíc v piatok ráno o 8.13 h, je obsadený na 94 %.

Foto: ilustračné

Vlaky
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM