Viktória Botošová Krimi

Žena sediaca na parapete okna dala všetkých do pozoru: Policajti i hasiči na Nábrežnej v akcii!

Na Nábrežnej ulici bolo rušno. Žena sedela na parapete okna 10. poschodia. Na mieste zasahovala mestská polícia v súčinnosti s príslušníkmi štátnej polície i hasičov. Pozrite ako to celé dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Žena sediaca na parapete okna dala všetkých do pozoru: Policajti i hasiči na Nábrežnej v akcii!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

O prípade záchrany života osoby podal bližšie informácie náčelník Mestskej polície Jozef Tököly. Podľa jeho slov, bola dňa 11. júla 2015 o 07:55 h. hliadka MsP vyslaná na základe telefonického oznámenia na Nábrežnú ulicu v Nových Zámkoch, kde mala neznáma žena sedieť na parapete okna 10.poschodia.

Ako uvádza, hliadka MsP po príchode na miesto zistila, že oznam je opodstatnený a na mieste sa začala záchranná akcia v súčinnosti s príslušníkmi HaZZ a PZ SR Nové Zámky. „Nakoľko hrozilo nebezpečenstvo z omeškania a situácia bola veľmi vážna jeden z členov hliadky MsP spoločne s príslušníkom HaZZ nastúpili na vysokozdvižnú plošinu a začali stúpať k oknu 10. poschodia, k ohrozenej žene,“ vysvetľuje priebeh zásahu.

Príslušníci HaZZ a PZ SR Nové Zámky vstúpili do bytu cez vchodové dvere a jeden príslušník HaZZ vstúpil cez balkón do bytu, kde sa žena zdržiavala.

„Ohrozená mladá žena sa zamkla v kuchyni a ohrozovala sa nožom. Po vniknutí hliadok do bytu sa žena pokúsila vyskočiť cez okno, kde už bola pristavená vysokozdvižná plošina,“ uvádza Jozef Tököly.

Príslušníkovi MsP sa ženu podarilo strhnúť na plošinu. „Mladá žena po zachytení kládla aktívny odpor a pokúšala sa príslušníkovi MsP vytrhnúť. Z uvedených dôvodov bol nútený použiť donucovacie prostriedky hmaty, chvaty, nakoľko ohrozovala už nielen seba, ale i zasahujúcich príslušníkov. Žena bola spacifikovaná. Následne bola RZP-čkou za asistencie MsP a PZ prevezená do FNsP,“ informuje náčelník MsP. Ako dodáva, k zraneniu osoby počas zákroku nedošlo.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM