Rastislav Búgel Zo Slovenska

Zháňate ešte vianočné darčeky? SOI upozorňuje! Nákup z týchto e-shopov je RIZIKOVÝ

V predvianočnom období stále častejšie nakupujeme darčeky prostredníctvom internetových obchodov. Nie všetky sú však bezpečné. Na ktoré by ste si mali dať pozor?

Ilustračný obrázok k článku Zháňate ešte vianočné darčeky? SOI upozorňuje! Nákup z týchto e-shopov je RIZIKOVÝ
Zdroj: Pexels.com

Stačí zopár klikov a vďaka internetovým obchodom dokážeme nakúpiť vianočné darčeky z pohodlia domova. Zväčša si stačí tovar vybrať, zaplatiť a už len počkať na jeho doručenie. Nie vždy to však ide tak ľahko.

Pozor na riziká

„Na rozdiel od tradičných nákupov v kamenných predajniach totiž internetové nákupy so sebou prinášajú nemalé riziká. V tom "lepšom“ prípade vám môže pribudnúť starosť so zlým, rozbitým či nefunkčným darčekom. V tom najhoršom prídete o peniaze a darčeka sa vôbec nedočkáte," upozorňuje polícia.

Zoznam obchodov

Výbornou pomôckou môže byť zoznam, ktorý na svojom webe pravidelne aktualizuje Slovenská obchodná inšpekcia (SOI). Nájdete v ňom výber rizikových internetových obchodov.

„V zozname sú uvedené rôzne stránky, od e-shopov registrovaných v zahraničí, kde nie je možné uskutočniť kontrolu dodržiavania zákonných povinností, až po stránky, ktoré fungujú iba ako sprostredkovateľ tovaru pre iné spoločnosti alebo tie, ktoré vám tovar nedodajú a svojich práv sa od nich dožadujete zbytočne,“ dodáva polícia.

Zoznam rizikových internetových obchodov podľa SOI nájdete na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM