Aktualizované Správy Krimi

Žiadosť o prepustenie zamietli: Kočner zostáva vo väzbe

Marian Kočner ostáva za mrežami. Žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu bola zamietnutá.

Ilustračný obrázok k článku Žiadosť o prepustenie zamietli: Kočner zostáva vo väzbe
Zdroj: TASR

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) potvrdil, že sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici (ŠTS) zamietol 3. augusta žiadosť obvineného podnikateľa Mariana K. o prepustenie z väzby na slobodu a väzbu nenahradil žiadnou z jej alternatív, čo znamená, že obvinený naďalej zostáva vo väzbe. TASR to vo štvrtok uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS tak rozhodol v súlade s návrhom prokurátora ÚŠP a rozhodnutím Najvyššieho súdu Slovenskej republiky z 28. júna, preto prokurátor ÚŠP GP SR sa s týmto rozhodnutím stotožnil v plnom rozsahu.

V predmetnej trestnej veci je na ÚŠP a aj na PPZ vedené trestné konanie pre podozrenie z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a marenia spravodlivosti, dodala ďalej hovorkyňa ÚŠP.

„Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie ŠTS pracovisko v Banskej Bystrici o žiadosti obvineného o prepustenie z väzby na slobodu sa doručuje procesným stranám. Až keď súd obdrží doručenky, že procesné strany uznesenie prevzali, bude môcť byť rozhodnutie zverejnené,“ objasnila vo štvrtok pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podnikateľovi Marianovi K., ktorý je v súčasnosti teda naďalej väzobne stíhaný vo veci zmeniek, zaistili majetok, ale v inej veci. „V súvislosti s trestnou vecou týkajúcou sa prevodu nehnuteľností v katastrálnom území Donovaly, za pokračujúci zločin neodvedenia dane a poistného vydal 23. júla prokurátor ÚŠP uznesenie na zaistenie majetku obvineného M. K. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme v súčasnosti uvádzať podrobnosti,“ uviedla v pondelok (6.8.) pre TASR hovorkyňa Tökölyová.

Majetok bol zaistený z dôvodu, že pri ukladaní trestu za pokračovací zločin neodvedenia dane a poistného zákon obligatórne vyžaduje aj uloženie trestu prepadnutia majetku. Ide o paragraf 425 odseku 1 Trestného poriadku, objasnila ďalej hovorkyňa ÚŠP.

Zaistený majetok sa má týkať podľa mediálnych informácií minimálne jeho nehnuteľností na Donovaloch, v bratislavskom Novom Meste, Čunove i Bernolákove. Marian K. je vo väzbe vo veci zmeniek v prípade TV Markíza.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM