Barbara Dallosová Regióny

Žiarčania si vylajkovali nový podchod: Sledujte tú zmenu, takto má po novom vyzerať! FOTO

Spustnuté vnútorné steny žiarskeho podchodu v súčasnosti nevyzerajú veľmi vábne, to by sa však malo už onedlho zmeniť. Podchod dostane novú tvár, o motíve rozhodli lajky obyvateľov. Autorom návrhu je mladý umelec Paťo.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania si vylajkovali nový podchod: Sledujte tú zmenu, takto má po novom vyzerať! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Podchod popod hlavný ťah Žiarom je jedinou funkčnou stavbou tohto typu v meste. Pred vyše rokom prešiel podchod rekonštrukciou. Dostal nový vonkajší plášť, zábradlia, madlá a osvetlenie na schodisku. Vstupného priestoru lemujúceho schody sa ujal vysokoškolák Miro, ktorý ho vyzdobil graffiti. Rekonštrukcie by sa mali dočkať aj vnútorné steny.

300 eur pre umelca

Vďaka projektu, s ktorým prišlo O.Z. Za Žiar, by mali prebehnúť úpravy vnútorných stien podchodu mladými umelcami. V pláne sú aj dve celkom nové informačné tabule. Združenie získalo na projekt grant od Centra pre filantropiu a Nadácie BAUMIT – „Tu sa nám páči , tu chceme žit“.

O tom, ako má vyzerať podchod po rekonštrukcii, rozhodli samotní Žiarčania na sociálnej sieti. Najsympatickejší návrh mali možnosť posunúť bližšie k víťazstvu označením ,,páči sa mi to", teda takzvaným lajkom.

Ako zverejnila žiarska radnica na svojom oficiálnom facebookovom profile, týmto spôsobom si hlasujúci vybrali návrh Patrika Žňavu. Mladý umelec tak získava 300 eur na nákup materiálu a realizáciu svojho návrhu.

Kedy?

Spolupráca občianskeho združenia a autora víťazného návrhu ešte len odštartuje. ,,Autora budeme kontaktovať a dohodneme si kroky ohľadom ďalšej spolupráce. Musíme sa dohodnúť ako mu bude vyhovovať pracovať na realizácii, ale predpokladáme, že by to mohlo byť niekedy v marci," uviedla v mene organizátorov Dominika Švecová.

Víťazný návrh podoby vnútorných priestorov, ktorý mesto zverejnilo na sociálnej sieti, si pozrite v našej fotogalérii.

Nová tvár žiarskeho podchodu: Pozrite si návrh, ktorý si vyslúžil naviac lajkov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM