Správy

Žiarska samospráva ponúka tieto zákazky: Chce nimi obnoviť sídlisko Pod Vŕšky

Samospráva nášho mesta hľadá dodávateľov na obnovu priestorov na sídlisku Pod Vŕšky. Čo je predmetom zákazky?

Ilustračný obrázok k článku Žiarska samospráva ponúka tieto zákazky: Chce nimi obnoviť sídlisko Pod Vŕšky
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska samospráva hľadá dodávateľov, ktorí uskutočnia stavebné práce, sadové úpravy a dodajú mobiliár a herné prvky do vnútroblokových priestorov na sídlisku Pod Vŕšky. Zákazky súvisiace s obnovou tohto verejného priestranstva obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.

Predmetom zákazky v predpokladanej hodnote 36 173 eur je dodanie mobiliáru. Mesto tiež hľadá dodávateľa sadových úprav v predpokladanej hodnote 31 862 eur a stavebných prác v hodnote 248 870 eur. Poslednou súvisiacou súťažou je obstarávanie na herné a agility prvky v predpokladanej hodnote 91 303 eur. Ponuky môžu záujemcovia predkladať do konca augusta.

Na revitalizáciu spomínaných vnútroblokových priestorov získala samospráva dotáciu 475 000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. Obnovou vnútroblokov sa podľa samosprávy podstatne zvýši atraktivita vnútorných dvorov a záujem o voľnočasové aktivity. Projekt počíta so sanáciou súčasných chodníkov a vybudovaním nových, doplnením a regeneráciou zelene a trávnatých plôch. Vo vnútrobloku by mali pribudnúť v súčasnosti chýbajúci mobiliár, herné prvky pre deti a mládež.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM