Barbara Dallosová Regióny

Žiarski bezdomovci popíjajú nielen pri supermarketoch: TOTO sú ich ďalšie obľúbené fleky!

Bezdomovci lemujúci vchody supermarketov sú v našom meste bežným úkazom. Žiarčania ich už dobre poznajú, a vedia, že darované euro málokedy putuje na chlieb. Aj napriek tomu sa ľudia bez domova pred vchody supermarketov stále vracajú. Poznáte aj ich ostatné vychytené miesta?

Ilustračný obrázok k článku Žiarski bezdomovci popíjajú nielen pri supermarketoch: TOTO sú ich ďalšie obľúbené fleky!
Foto: Barbara Dallosová

Supermarkety sú klasika

Bezdomovci zrejme pred vchodmi do obchodov naprázdno neobídu. Niet divu, že tieto fleky nechcú za nič vymeniť. Podľa náčelníka mestských policajtov Róberta Šišku je dostať ich odtiaľ preč takmer nemožné. ,,Často obťažujú ľudí pred supermarketmi. Deklarujú svoju hmotnú núdzu a dá sa povedať, že žobrú. Nie je však jednoduché ich odtiaľ dostať, my nemôžeme nikomu zakázať aby im dal peniaze."

Letné sídlo

Naše námestie s oddychovou zónou, fontánou a lavičkami v letných mesiacoch neprilákalo len relaxuchtivých Žiarčanov.. Letné sídlo si z neho spravili aj ľudia bez domova. ,,Počas letného obdobia sa zdržiavali na námestí, vyhrievali sa tam na slniečku. Našou snahou bolo ich z centrálnej časti mesta dostať preč. A to z viacerých dôvodov. Niekedy ľudí obťažujú, často zapáchajú, popíjajú alkohol, nechávajú po sebe neporiadok a predsa, trávia tam čas aj rodiny s deťmi…" vysvetľuje Šiška.

Obľúbená lavička

Tá u bezdomovcov patrí medzi najnovšie vychytávky. Upozorňovala na to aj mestská poslankyňa Viera Biela na minulotýždňovom zasaduntí MsZ. Bezdomovci vysedávajúci na lavičke na ulici Štefana Moysesa pri už nefunkčnom stánku s občerstvením začali obťažovať aj blízko bývajúcich Žiarčanov. My sme sa tam boli pozrieť, a hoci bezdomovci tam práve neodpočívali, poriadok tam rozhodne nebol (fotogaléria).

Bimbo si nerobí ťažkú hlavu

Podľa našich informácií nesmieme opomenúť tiež autobusovú stanicu v našom meste. Tam sa denne premelie kopec ľudí, ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou musia mať pri sebe aj nejakú hotovosť, čo vedia aj bezdomovci. Práve za múrom stanice sme narazili aj na známeho žiarskeho bezdomovca Bimba. Fotil sa ochotne. Na otázku, kde bude v noci spať odpovedal s bezstarostným úsmevom: ,,Kde chcem." A či sa od nás pokúšal aj niečo vydrnkať? Pokúšal.

Bezdomovci sa pred časom zabývali aj v súkromnom areáli pri meste, čítajte TU.

Žiarski bezdomovci: Toto sú miesta, kde najradšej popíjajú
8
Galéria
Foto: Barbara Dallosová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM