Barbara Dallosová Krimi

Žiarski policajti riešia tragédiu: Na plavárni zomrel chlapec (†10)

Muži zákona majú na stole veľmi smutný prípad. Podľa polície prišiel na plavárni o život len desaťročný chlapec. Čítajte, čo sa stalo.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski policajti riešia tragédiu: Na plavárni zomrel chlapec (†10)
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v utorok (1.12.) okolo 16:35 hod. sa v bazéne na plavárni v Banskej Štiavnici utopil len desaťročný chlapec. Pri bazéne sa vtedy podľa hovorkyne nachádzalo minimálne 15 detí, členov plaveckého klubu, a jeden z nich, desaťročný chlapec z Banskej Štiavnice, sa doposiaľ nezisteným spôsobom dostal do vyústenia bezénovodu, kde sa zasekol.

,,Páchateľ od presne nezistenej doby až doposiaľ, nezabezpečil dostatočným spôsobom prekrytie vyústenia bazénovodu, ktorý sa nachádza na dne bazéna v hĺbke 4 metre pod štartovacími blokmi v plavárni v Banskej Štiavnici. Aj napriek vynaloženému úsiliu štyroch osôb sa ho z otvoru nepodarilo hneď vyslobodiť a pod vodou bol približne 7 až 8 minút," opisuje Faltániová.

Ako pokračovala, podľa predbežnej lekárskej správy došlo k ťažkému ublíženiu (odumretiu mozgu) na zdraví a chlapec dnes ráno v nemocnici v Banskej Bystrici zomrel. ,,Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie za prečin všeobecné ohrozenie. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov," uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM