Webnoviny - Svet

Žilina pomôže hokejovému klubu s dlhmi

WEBNOVINY.SK

ilustračné foto. Foto: SITA/Milo FabianŽILINA 3. júna (WEBNOVINY) – Žilinská radnica je odhodlaná podržať mestský hokejový klub, pomôže mu so štvrť miliónovým dlhom i prevádzkou štadióna, ktorá si ročne vyžiada takmer 800-tisíc eur.

Pol milióna eur ročne, ktoré potrebuje klub na platy hráčov či realizačného tímu, majú pokryť sponzori. Primátor Igor Choma sa na celú situáciu pozerá ekonomicky, ale hokeju chce dať šancu.

O predaji stopercentne mestského klubu momentálne neuvažuje. „Neviem, kto by ho chcel kúpiť, keď je v takom stave v akom je. Lebo ak by, už by tu iste boli nejaké ponuky.“ Od nového vedenia klubu veľmi rýchlo očakáva nejakú víziu a stratégiu, ako bude klub fungovať ďalej. „Druhý medzný termín bude november, pretože sa bude schvaľovať rozpočet na budúci rok a tam je potrebné vedieť, ako sa darí klubu v tejto sezóne, aby sa poslanci vedeli rozhodnúť, koľko peňazí klubu pridelia,“ povedal Choma.

Za nového šéfa predstavenstva vymenovali poslanca Rastislava Johanesa, generálnym manažérom sa stal Milan Hauer. Tento rok dostal klub od mesta 730-tisíc eur, podľa Johanesa to zhruba, no nie úplne, pokryje náklady na ročnú prevádzku štadióna.

„Treba si uvedomiť, že zimný štadión funguje ako stánok, kde je verejné korčuľovanie, krasokorčuľovanie, mládežnícky šport a v neposlednej miere sa využíva aj na iné účely. Samozrejme tie dve plochy niečo stoja a mesto momentálne dotuje len prevádzku tohto štadióna, to znamená, že na športovú časť vrátane mládežníckej musíme peniaze zháňať sponzorsky. Na prevádzku A mužstva potrebujeme niečo okolo 500-tisíc eur ročne,“ povedal šéf predstavenstva mestského hokejového klubu, podľa ktorého majú ten pol milión na najbližšiu sezónu už zabezpečený. Vedenie má ambíciu opäť pravidelne hrávať play-off, divákov chcú na štadión pritiahnuť návratom žilinských hráčov a venovaním sa mládeži.

„Hral sa tu teraz za pomerne drahé peniaze taký námezdný hokej, kde sa bralo veľa hráčov vyšších vekových kategórií z nižších českých súťaží a veľmi sa experimentovalo so zostavami. Myslím si, že to nebol správny trend,“ dodal Johanes.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM