Aktualizované Správy

Žilina vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity: Kde bola situácia najhoršia?

Zatopené pivnice aj hasiči tlačiaci autá z vody... Prívalový dážď v Žilinskom kraji najviac zasiahol Žilinu a Oravské Veselé.

Ilustračný obrázok k článku Žilina vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity: Kde bola situácia najhoršia?
Zdroj: HaZZ

V Žiline a okolí je situácia po štvrtkovom prívalovom daždi stabilizovaná. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý mesto vyhlásilo o 14:00.

„Najkritickejší stav bol v žilinských mestských častiach Vranie, Budatín a Považský Chlmec, v meste napríklad na uliciach Kamenná, Bôrická cesta, Obvodová, Tajovského a Vojtecha Spanyola. Následky povodne odstraňujú dobrovoľní hasiči v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom (HaZZ) Žilina, zasahovala aj Záchranná brigáda HaZZ Žilina,“ informoval Miškovčík.

Doplnil, že v niektorých častiach ulíc museli pomáhať s vytlačením automobilov z vody, v Považskom Chlmci a na Bôrickej ceste odstraňovali vodu zo zatopených pivníc. „O 17:00 zasadal k aktuálnej situácii aj krízový štáb mesta, ktorý ďalej koordinuje záchranné a zabezpečovacie práce,“ dodal hovorca mesta.

„Podľa aktuálnych informácií voda postupne opadáva, v niektorých postihnutých častiach sa krízovú situáciu po výdatnom daždi podarilo vyriešiť odčerpávaním vody. Povodňovú aktivitu monitorujeme na celom území Žiliny a o aktuálnom vývoji budeme v prípade potreby priebežne informovať,“ uzavrel Miškovčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM