Webnoviny - Svet

Žilinské predsedníctvo za lídra navrhuje Radičovú

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 11. februára (WEBNOVINY) – Predsedníctvo Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Žilinskom kraji dnes jednomyseľne navrhlo za volebného lídra strany v júnových parlamentných voľbách Ivetu Radičovú. V prospech Radičovej hlasovalo 20 členov predsedníctva. Nikto nebol proti a ani sa nezdržal hlasovania. „Iveta Radičová oslovuje voličov. Môže potiahnuť SDKÚ-DS vo voľbách,“ zdôvodnil rozhodnutie predsedníctva regionálneho zväzu v rozhovore pre agentúru SITA jeho člen Ján Raslavský.

Žilinské predsedníctvo je po košickom a nitrianskom v poradí tretím, ktoré podporuje Radičovú na pozíciu lídra. Ivana Mikloša, ktorý prejavil tiež záujem uchádzať sa o túto funkciu, navrhlo na kandidatúru predsedníctvo bratislavského regionálneho zväzu.

SDKÚ-DS v Prešovskom kraji nechce zverejňovať, komu dá podporu v primárkach za lídra do volieb. Podľa krajského predsedu Ondreja Mateja obidvaja – Radičová aj Mikloš, sú silnými osobnosťami a nechajú im priestor na ich kampaň. V piatok budú mať zasadnutie predsedníctva, na ktorom Mateja nevylúčil debatu na túto tému, ale nebudú rozhodovať o návrhoch na lídra, aby neovplyvňovali svojich členov. Poslanec NR SR a bývalý krajský šéf strany Štefan Kužma rovnako nechce zverejňovať, kto má aké šance. Podľa neho sa do primárok môže objaviť aj tretí kandidát.

Členovia SDKÚ-DS budú voliť volebného lídra strany v primárnych voľbách 27. februára. Primárky sa budú konať po tom, čo 1. februára z pozície volebného lídra odstúpil predseda strany Mikuláš Dzurinda. Nominácie kandidátov na lídra môžu predkladať predsedníctva regionálnych zväzov, prezídium strany alebo 300 členov strany do 15. februára.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM