Soňa Vanovčanová Šport

Žilinský hokej pokračuje: Poslanci odklepli dotáciu aj nové vedenie

Extraligový hokej v Žiline pokračuje. Žilinskí mestskí poslanci dnes na svojom mimoriadnom zasadnutí schválili dotáciu z mestského rozpočtu. Zároveň schválili dozornú radu i predstavenstvo spoločnosti MsHK Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský hokej pokračuje: Poslanci odklepli dotáciu aj nové vedenie
Zdroj: Mesto Žilina

Extraligový hokej v Žiline pokračuje. Žilinskí mestskí poslanci dnes na svojom mimoriadnom zasadnutí schválili dotáciu z mestského rozpočtu vo výške 210 tisíc eur, aby mohol klub fungovať v extralige aj počas nadchádzajúcej sezóny. Zároveň schválili nové orgány spoločnosti MsHK Žilina.Odsúhlasením týchto materiálov tak mesto Žilina urobilo ďalší dôležitý krok k získaniu licencie v Tipsportlige pre sezónu 2018/2019. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

„Po návrhu bývalého predsedu predstavenstva Petra Durmisa, ktorý požadoval sumu 540-tisíc eur, sme prišli s vlastným, oveľa nižším návrhom finančnej dotácie. Predložili sme na schválenie rozpočtovú zmenu v sume 210 tisíc eur, ktorá je rozdelená na dve časti. Prvá, vo výške 50 tisíc eur, bude riešiť aktuálne podlžností voči hráčom, zvyšných 160 tisíc eur smeruje na fungovanie klubu počas celej sezóny,“ uviedol žilinský primátor Igor Choma.

Poslanci zároveň schválili nové personálne obsadenie dozornej rady aj predstavenstva spoločnosti. Predsedom dozornej rady je mestský poslanec Branislav Delinčák, a členmi dozornej rady budú po novom Radoslav Jakubov, bývalý marketingový manažér hokejového klubu a Anton Trnovec, mestský poslanec. Za predsedu predstavenstva poslanci schválili Igora Chomu, podpredsedom predstavenstva sa stal avizovaný poslanec mestského zastupiteľstva Jozef Juriš a za tretieho člena bol zvolený právnik Pavol Kuric.

„Povedzme si otvorene, v dnešnej situácii si nik nechcel vziať na svoje tričko tento post. Klub je mestský, a je v mojom záujme, aby sme z pohľadu mesta urobili všetko pre to, aby normálne fungoval. Preto som sa rozhodol, že sa tejto pozície chopím a verím, že po manežérskej stránke budem vedieť klubu pomôcť. Samozrejme, budem potrebovať pomoc odborníkov, ale budem mať okolo seba ľudí, ktorým záleží na žilinskom hokeji a ktorí sú už dnes naklonení urobiť pre to maximum. Ak tu bol hokej sto rokov, nemôže padnúť na jednej malej kríze,“ zdôraznil Igor Choma.

Nové vedenie klubu čaká podľa hovorkyne mesta Žilina niekoľko úloh. „Jednu z nich schválili poslanci už na dnešnom rokovaní. Zahlasovali totiž za návrh poslankyne Ľudmily Chodelkovej, podľa ktorého má nové vedenie pripraviť do najbližšieho riadneho zasadnutia mestského parlamentu návrh na odpredaj 100 percent akcií spoločnosti MsHK Žilina,“ uviedla Zigová a zdôraznila, že do soboty 7. júla 2018 tiež musí vedenie klubu odoslať všetky potrebné dokumenty k žiadosti o tipsportovú licenciu. „Primátor ešte minulý týždeň telefonicky požiadal šéfa Pro-Hokeja Richarda Lintnera o predĺženie termínu na získanie licencie o jeden týždeň,“ uzavrela.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM