Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Zima, dážď a sychravo: Depresívne počasie má pokračovať a babie leto zrejme NEBUDE!

Predpovede zatiaľ nenaznačujú, že by na jeseň ešte prišla vlna slnečných dní.

Ilustračný obrázok k článku Zima, dážď a sychravo: Depresívne počasie má pokračovať a babie leto zrejme NEBUDE!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Sychravé jesenné počasie tento rok vystriedalo to letné doslova zo dňa na deň. Chladno je na Slovensku od začiatku septembra a slnečných dní je veľmi málo.

Daždivé dni

K nízkym teplotám sa pridal dážď. Na mnohých územiach v uplynulých dňoch výdatne pršalo a tento trend má pokračovať. Informuje o tom portál iMeteo.

V stredu (28. 9.) síce zrážky na chvíľu ustali a vyšlo slniečko, dlho si ho však neužijeme.

Ako ozrejmuje iMeteo, vo štvrtok ovplyvní počasie ďalší front, ktorý sa nad naším územím začne vlniť a ovplyvňovať nás zrejme bude aj počas víkendu. Tento studený front prinesie ďalšie výrazné zrážky, pričom v Tatrách sa treba pripraviť aj na sneženie. V nižších polohách nie sú vylúčené ani búrky. Front totiž bude oddeľovať teplotne kontrastné vzduchové hmoty.

Bez babieho leta?

Hoci je sychravo, obdobie jarmokov je v plnom prúde a mnohí sa tešia na takzvané babie leto. Žiaľ, to tento rok vôbec nemusí prísť.

„Ak sa tešíte na babie leto, tak nateraz vás sklameme. Vyhliadky počasia nič také nenaznačujú a babie leto by tak tento rok nemuselo prísť,“ píše portál.

Aktuálne to totiž vyzerá tak, že stabilnejšie počasie sa očakáva maximálne v západnej Európy, zatiaľ čo naša oblasť bude pod vplyvom oblastí nižšieho tlaku vzduchu, ktoré sa budú nachádzať nad Pobaltím.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM