Lucia Lauková Správy

Zima sa hlási o slovo: Prídu tuhé mrazy a očakáva sa aj snehová nádielka

Vyhliadky naznačujú, že po veľmi teplom počasí nás čaká zmena. Tá by mala priniesť mrazy a sneženie aj do nižších polôh.

Ilustračný obrázok k článku Zima sa hlási o slovo: Prídu tuhé mrazy a očakáva sa aj snehová nádielka
Zdroj: TASR

Priemerná teplota za prvých 13. novembrových dní sa na našom území podľa imeteo.sk pohybuje o zhruba 5 °C nad hranicou dlhodobého teplotného normálu.

Ochladenie a mráz

Príde však zmena. „V nasledujúcich dňoch budú denné teploty klesať a to z dnešných +10 až +16 °C na sobotňajších +4 až +10 °C,“ uvádza portál. Ešte chladnejšie bude v noci, v dolinách a v kotlinách môžu teploty poklesnúť aj k –5 °C.

Ako uvádza imeteo.sk v nedeľu už budú denné teploty na našom území ležať poriadne nízko a pod hranicou dlhodobého normálu.

Cez deň by sa mala teplota pohybovať len na 0 až +6 °C a v noci poriadne prituhne na celom Slovensku. „Teploty poklesnú na –1 až –8 °C,“ dodáva portál.

Napadne sneh

S ochladením pôjde ruka v ruke sneženie, ktoré k nám má priviať studený vzduch v nedeľu. „Hranica sneženia poklesne v noci na pondelok na 500 m n.m. a v pondelok ráno môže na severe a východe napadnúť sneh,“ píše imeteo.sk.

Snehové zrážky sa očakávajú podľa portálu aj v nasledujúcich dňoch, s tým, že objaviť by sa mohli aj v nižších polohách v priebehu budúceho týždňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM