Webnoviny - Svet

Zima v Petržalke je skoro dvakrát drahšia

WEBNOVINY.SK

ilustračné foto SITA

BRATISLAVA 18. februára (WEBNOVINY) – Tohtoročná zimná služba v bratislavskej Petržalke bude drahšia ako minuloročná. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Kým v uplynulej zimnej sezóne zaplatila samospráva za zimnú údržbu viac ako 83,5-tisíca eur, v tej tohtoročnej dosiahli doteraz náklady viac ako 140-tisíc eur. Najviac peňazí pritom išlo na mzdy 45 zamestnancov, tieto financie tvoria zhruba dve tretiny doterajších nákladov. Zimná služba by mala trvať do konca februára. Ak si to vyžiadajú mimoriadne poveternostné podmienky, samospráva je pripravená službu predĺžiť.

Od pondelka je v teréne okolo 20 pracovníkov miestneho podniku verejno-prospešných služieb. Tí odhrabávajú a čistia kanálové vpuste, aby mohla voda z topiaceho sa snehu na verejných komunikáciách odtekať. „Aby sa netvorili veľké mláky vody,“ doplnil Andrassy. Čistotu v okolí kanálových vpustí kontrolujú aj štyria inšpektori verejného poriadku. Najnižšie náklady na zimnú údržbu mala za posledných päť rokov mestská časť na prelome rokov 2007/2008. Vtedy samospráva zaplatila 24-tisíc eur.

Mestská časť spravuje komunikácie III. a IV. triedy, priľahlé chodníky a verejné priestranstvá. Ide o približne 43 km ciest a 63 km chodníkov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM