Monika Hanigovská Šport Regióny Hokej

Zimný štadión v Trnave sa môže pochváliť unikátom: Ľad brázdi olympijská rolba, FOTO

Do Malého Ríma dorazila z Pjongčangu olympijská rolba. Takou sa doteraz mohlo pochváliť len jedno mesto na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión v Trnave sa môže pochváliť unikátom: Ľad brázdi olympijská rolba, FOTO
2
Galéria
Zdroj: FB HK GLADIATORS Trnava

Pred Mestský zimný štadión nedávno zaparkoval stroj, ktorý hneď pútal pozornosť. Fialovú rolbu, ktorá slúžila organizátorom olympijských hier v kórejskom Pjongčangu získal Tím HK Gladiators Trnava.

Viac podrobností o novom „hokejovom prírastku“ sme získali od Adriany Hosťoveckej, prezidentky hokejového klubu v Trnave

Má viacero výhod

Bez rolby sa nedá upraviť ľadová plocha. O to viac poteší stroj, ktorý má viaceré výhodné funkcie. „Čo sa týka fyzických parametrov s tým, čo máme na štadióne sa nedá skutočne porovnávať. Veľkú výhodu vidím v tom, že je nová rolba ekologická, samočistiaca a má ďalšie funkcie, ktoré staré rolby nemajú,“ vymenovala nám prednosti novej technickej posily prezidentka tamojšieho hokejového klubu.

Trnavský ľad upravuje nová rolba značky Zamboni. „Atrakciou je to, že slúžila organizátorom februárových zimných olympijských hier v kórejskom Pjongčangu. A je to vôbec druhá takáto rolba na Slovensku. Prvú dostalo mesto Detva,“ prezradila A.Hosťovecká.

Podľa jej slov sa nateraz na nej učia jazdiť trnavskí rolbári a ľadári. „A sú z toho nadšení,“ dopĺňa.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„V lete navštívil trnavskú župu a náš klub prezident SZĽH Martin Kohút, ktorý keď videl, aké rolby tu používame, tak mu asi trošku stislo srdce. Povedal nám, že by sme mohli dostať jednu rolbu, ktorá je momentálne na území Slovenska a je pridelená SZĽH,“ prezradila prezidentka a ako dodala, SZĽH je jej sprostredkovateľom a rolbu zafinancovalo mesto Trnava.

Môže motivovať zverencov

Zisťovali sme, či rolbu prefarbia do domácich klubových farieb. „Zatiaľ ju prefarbovať určite nebudeme. Časom by sa však asi dala prefarbiť do našich farieb. Teraz sa však šíri olympijská myšlienka. Ale to je tiež diskutabilné. Štadión je mestský, náš hokejový klub má čierno-červeno-bielu farbu,“ zamyslela sa Hosťovecká a ako dodala podľa vlastných slov, “zrejme by na nej časom doplnil znak slovenského hokeja“.

„Ale tým, že je to olympijská rolba, môže slúžiť ako motivácia pre našich krasokorčuliarov a hokejistov,“ dodala, pričom podľa jej slov, môžu byť práve takéto farby a znaky pripomienkou toho, že pod trnavským štadiónom raz môžu vyrásť tí, ktorí budú pretekať pod olympijskými kruhmi.

FOTO: Nová olympijská posila v Trnave
2
Galéria
Zdroj: FB HK GLADIATORS Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM