Eva Sládková Správy Zo Slovenska

Zišli sme z cesty do pekla a zlomili sme väzy COVID-u, tvrdí Matovič

Slovensko vraj konečne nastúpilo na dobrú cestu. Podľa premiéra a ministra zdravotníctva celoplošné testovanie už prináša výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Zišli sme z cesty do pekla a zlomili sme väzy COVID-u, tvrdí Matovič
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Peklo, kuvici aj zlomené väzy. Igor Matovič zase na tlačovej besede používal na opis súčasnej epidemiologickej situácie kvetnaté výrazy. Vraví, že je rád, že nedal na kuvikov a celoplošné testovanie zrealizoval.

Dobré správy

„Veľmi prudko sme odbočili z cesty do pekla a stalo sa to, čo sme očakávali, zlomili sme väzy Covidu,“ vyhlásil premiér Igor Matovič.

Predseda vlády spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím tvrdia, že situácia na Slovensku sa výrazne zlepšila. Podľa nich k tomu prispelo zníženie mobility vďaka opatreniam spolu s celoplošným testovaním.

„Slovenská krivka nákazy nejde prudko hore, ale je rovná,“ ukázal Marek Krajčí graf a dodal, že počty hospitalizovaných pacientov síce rastú, no nie až tak ako sa očakávalo.

Zlé správy

Aktuálne je v nemocniciach 1 441 pacientov.

„Zlou správou je, že tí, ktorí sú na JIS-kách a pľúcnych ventiláciách zaznamenali zhoršenie stavu. Aktuálne u nás zomiera na Covid-19 priemerne 28 pacientov denne,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Kĺzavý medián je aktuálne 2 282 a najhoršie je na tom sever krajiny. Oproti zahraničiu sme však na tom podľa vlády veľmi dobre.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM