han Rôzne

ZISTILO sa, čo naháňa STRACH mnohým Slovákom: Z jednej veci majú najväčšie OBAVY!

Slováci sa vo svojich domácnostiach cítia horšie ako pred rokom, zvlášť tí, ktorí bývajú sami, a 53 % sa obáva finančnej situácie vo svojej domácnosti.

Ilustračný obrázok k článku ZISTILO sa, čo naháňa STRACH mnohým Slovákom: Z jednej veci majú najväčšie OBAVY!
Zdroj: www.pexels.com

Vyplýva to z prieskumu o živote v domácnosti pre spoločnosť Ikea, ktorý uskutočnil analytický inštitút YouGov na vzorke 1006 respondentov vo veku nad 18 rokov.

Ďalšie zistenia

Celkového stavu ekonomiky sa obáva 49 % respondentov. Podľa prieskumu si zároveň 23 % ľudí na Slovensku myslí, že ich domácnosť odzrkadľuje ich osobnosť, zvyšní respondenti by privítali renováciu domácnosti. Vďaka svojmu domovu sa psychicky cíti dobre 51 % Slovákov.

Ak má domácnosť odzrkadľovať osobnosť človeka, 46 % Slovákov považuje za dôležité veci, ktoré si kúpia, pre 43 % je podstatný priestor na záľuby a potreby a 41 % respondentov sa vyjadrilo, že je pre nich významné, akí ľudia s nimi bývajú.

Za najdôležitejšie emocionálne potreby v domácnosti považujú Slováci pohodlie, bezpečie a súkromie. Za najmenej dôležité označili pocit príslušnosti, úspech a vlastníctvo. Domov napĺňa podľa prieskumu emocionálne potreby tým, ktorí bývajú s dieťaťom alebo partnerom či partnerkou.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM