Zuzana Ročeňová Regióny

Zisťovali sme zaujímavosti o aquaparku na Šírave: Na tieto atrakcie sa môžete tešiť!

Thermal park v rekreačnej oblasti Kaluža na Zemplínkej šírave naberá každým dňom reálnejšiu podobu. Termín kolaudácie stavby sa blíži a tak stavbári pracujú každý deň na plné obrátky. Na aké atrakcie sa môžeme po otvorení tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Zisťovali sme zaujímavosti o aquaparku na Šírave: Na tieto atrakcie sa môžete tešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Čas kedy sa po prvý raz okúpeme v termálnej vode v nových bazénoch sa už kráti. V Kaluži totiž postupne kolaudujú nový Thermal park. A robia všetko preto, aby stihli už tohtoročnú letnú sezónu.

Otvorenie turistickej sezóny

Bazény sú už hotové a vďaka vode z geotermálneho vrtu, ktorá má okolo 40 °C, sa budeme môcť kúpať celý rok. To však nie je všetko. Tamojšia termálna voda má totiž navyše aj balneoterapeutické účinky a tak priaznivo pôsobí na kožné, pohybové a nervové ústrojenstvo.

Postupne kolaudujú a obec by chcela skončiť s prácami koncom apríla. „Otvorenie turistickej sezóny bude 15. júna tohto roku a už v tomto čase sa budú môcť návštevníci Zemplínskej šíravy okúpať v Thermal parku,“ povedal starosta obce Kaluža Ján Čuchran.

Pekná pláž, atrakcie a relax

„V bazénovej hale Thermal parku budú tri hlavné bazény. Najväčší bude vlnový bazén, potom tam bude relaxačný a masážny bazén,“ hovorí Čuchran. Pre deti budú v bazénovej hale pripravené detské atrakcie ako detský bazén, dlhá a krátka šmýkačka, divoká rieka, hojdací záliv i detské ihrisko. Podľa predpokladov by mala byť v Thermal parku po otvorení možná kapacita až 520 návštevníkov.

V hale bude reštaurácia a ležadlá na relax. Termálny bazén s vysoko mineralizovanou geotermálnou vodou bude vo vonkajšom prostredí budovy a na jej prvom poschodí bude wellness a saunová časť, ktorú plánujú dokončiť počas leta. Rekreanti sa môžu tešiť aj na peknú pláž s lavičkami a osvetlením.

Thermal park na Zemplínskej šírave
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM