Aktualizované Zo Slovenska

ZMENA počasia je tu: Veľkú časť Slovenska VARUJÚ pred búrkami, HROZIA aj povodne

Meteorológovia vydali už výstrahy 2. stupňa pred búrkami aj povodňami. Ktorých okresov sa týkajú?

Ilustračný obrázok k článku ZMENA počasia je tu: Veľkú časť Slovenska VARUJÚ pred búrkami, HROZIA aj povodne
Zdroj: TASR/AP

V okresoch Rožňava a Revúca platí do 15.00 hod. druhý stupeň výstrah pred búrkami. Platí tam tiež druhostupňová hydrologická výstraha pred povodňami. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Silné búrky v Rožňave a Revúcej môže do 15.00 hod. sprevádzať prudký lejak s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, nárazový vietor s rýchlosťou 70 až 110 kilometrov za hodinu i krúpy. „Predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ upozornil SHMÚ.

Meteorológovia tiež vydali až do večera prvostupňovú výstrahu pred búrkami vo viacerých okresoch stredného a východného Slovenska. Až do 20.00 hod. platí v celom Košickom a Prešovskom kraji, tiež v niektorých okresoch Banskobystrického kraja a v Liptovskom Mikuláši.

AKTUALIZÁCIA o 16.42 hod.: Na juhovýchode Slovenska hrozia povodne z prívalových zrážok. Výstrahu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), pričom v okrese Trebišov platí do 19.00 hod. zvýšená výstraha druhého stupňa. Prvostupňovú výstrahu vydal SHMÚ pre okresy Košice a Košice-okolie, Vranov nad Topľou, Michalovce, ale aj okres Stará Ľubovňa na severnom Spiši.

„Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný výrazný vzostup vodných hladín a rozvodnenie najmä malých tokov,“ upozorňuje SHMÚ.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM