Správy Zo Slovenska

ZMENA pri návšteve Svätého Otca! S pápežom sa môžu stretnúť aj nezaočkovaní, má to podmienky

Pôvodne sa mohli návštevy pápeža na Slovensku zúčastniť len očkované osoby. Konferencia biskupov to prehodnotila.

Ilustračný obrázok k článku ZMENA pri návšteve Svätého Otca! S pápežom sa môžu stretnúť aj nezaočkovaní, má to podmienky
Zdroj: TASR/AP

Verejné podujatia počas návštevy pápeža Františka v Prešove, Košiciach a Šaštíne budú napokon dostupné v režime OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). Nezaočkovaní návštevníci sa budú musieť evidovať v registrácii OTP, ktorá sa na stránke navstevapapeza.sk spustí v pondelok 6. septembra. Informovala o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Vlastné sektory

KBS upozorňuje záujemcov o účasť v rámci OTP, aby sa neprihlasovali do existujúcej registrácie pre plne zaočkovaných, ale aby počkali na pondelkové spustenie registrácie OTP.

„Pre návštevníkov v režime OTP budú na podujatiach v Prešove, Košiciach a Šaštíne vytvorené vlastné sektory s vlastnými vstupmi, všetko v zmysle platných vyhlášok,“ uviedli z tlačovej kancelárie KBS. „Plne zaočkovaní, ktorí budú mať vlastné vstupy, sa môžu rozhodnúť, či pôjdu do sektoru pre plne zaočkovaných alebo do sektoru OTP,“ dodala kancelária.

Na MOM v blízkosti sa nespoliehajte

Avizovali tiež, že pri vstupe do sektoru OTP sa návštevníci budú musieť preukázať vstupenkou, dokladom totožnosti a negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 v ostatných 180 dňoch.

Zatiaľ platí upozornenie, aby sa návštevníci nespoliehali na to, že sa nechajú otestovať v blízkosti podujatia. „O prípadných mobilných odberných miestach (MOM) pred podujatiami budeme vopred informovať,“ uviedla KBS.

Pápež František navštívi Slovensko v dňoch 12. až 15. septembra. Okrem Bratislavy navštívi Prešov, Košice a zúčastní sa aj na národnej púti v Šaštíne.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM