Anton Hrachovský Hokej

Zmeny na súpiske hokejového klubu: S novozámockým dresom sa lúči trojica hráčov

Po skončení sezóny prichádzajú na rad podpisy nových hráčskych kontraktov. Vedenie hokejového klubu z Nových Zámkov už nepočíta s bývalým kapitánom a ďalšou dvojicou hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny na súpiske hokejového klubu: S novozámockým dresom sa lúči trojica hráčov
Foto: Anton Hrachovský

Vedenie klubu do sezóny 2018/2019 už nepočíta s trojicou hráčov Karel Plášil, Vladimír Škoda a Štěpán Novotný. Informáciu potvrdil športový manažér klubu Ladislav Branikovič.

Príliš vysoké požiadavky

Požiadavky Karla Plášila presahovali klubové možnosti, v prípade Škodu a Novotného sa klub rozhodol nepredĺžiť spoluprácu.

„Plášilovi sa u nás skončila zmluva. Ponúkli sme mu isté podmienky, ktoré však neakceptoval. Zatiaľ to ostalo na mŕtvom bode. Štěpánovi Novotnému i Vladimírovi Škodovi skončila zmluva a rozhodli sme sa neponúknuť im novú,“ povedal Ladislav Branikovič.

Končí obranca a dvaja útočníci

Karel Plášil (na koláži úplne vpravo) odohral kompletný ročník 2017/2018 v HC Nové Zámky. Po novom však možno zažije comeback a pôsobiť by mohol v Českých Budějoviciach, v druhej najvyššej českej súťaži, kde je momentálne na skúške. 24-ročný český obranca a budějovický rodák prišiel do Nových Zámkov pred uplynulou sezónou. V 57 tipsportli­gových zápasoch základnej časti nazbieral v drese ´bielozelených´ 21 kanadských bodov za 6 gólov a 15 asistencií. V play off pridal v 4 dueloch 1 gól. Nové Zámky boli pre Plášila prvým zahraničným angažmánom.

Štěpán Novotný (na koláži úplne vľavo) odohral časť uplynulej sezóny ako kapitán tímu. Vo februári 2018 sa zúčastnil exhibičného All-Stars podujatia, na ktoré nastúpil po zranení. Počas základnej časti nastúpil v 47 dueloch s bilanciou 7 gólov a 14 asistencií. V dvoch zápasoch play off nebodoval. Do Nových Zámkov prišiel počas sezóny 2016/2017 spolu s Denisom Rehákom v rámci výmeny so Žilinou.

34-ročný český center Vladimír Škoda (v strede) nazbieral v drese HC Nové Zámky celkovo 14 bodov (4+10) v 48 stretnutiach. K tímu sa pripojil počas uplynulej sezóny, v októbri 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM