Ľubomír Hudačko Hokej

Známi Prešovčania priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: Takto si vychutnáme zápasy!

Hokejové MS budú pozerať aj známe tváre mesta. Boli sme zvedaví, ako plánujú fandiť, či pred TV pokrikujú a aké majú tipy na konečné umiestnenie slovenských reprezentantov. Vyspovedali sme prešovských hokejistov či poslankyne.

Ilustračný obrázok k článku Známi Prešovčania priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: Takto si vychutnáme zápasy!
Zdroj: TASR

Hokejové MS si nenechá ujsť poslankyňa Jaroslava Kutajová. Sledovať zápasy bude prevažne doma, poprípade u niektorej kamarátky.

Poslankyňa tipuje semifinále

Keď sa nedarí a keď vidí nespravodlivosť zo strany rozhodcu, samozrejmosťou sú aj pokriky: „Čo sa týka fandenia, tak s napätím sledujem hlavne zápasy našich reprezentantov a samozrejmosťou sú aj jemné nadávky. Najhlasnejším prejavom bude góóól našich. Sledujem aj zápasy o našom postupe, prípadne nepostupe, vtedy fandím mužstvu, ktoré nám pomôže postúpiť ďalej. Verím, že pri takejto príležitosti všetci fandíme Slovensku, že nás táto udalosť všetkých spojí a sme hrdí, že sme Slováci. Chlapci určite podajú svoj najlepší výkon a Slovensko sa prebojuje až do semifinále. Verím im a silno držím palce,“ uviedla poslankyňa Jaroslava Kutajová.

Fanúšikom je aj riaditeľ PKO Ladislav Kišeľák, aj on sa chystá prežívať napínavé minúty počas súbojov o každý kúsok na ľade. „Samozrejme, že budem pozerať zápasy v TV. Máme tu v máji plno akcií, takže pracovné povinnosti to budú limitovať, ale čo sa bude dať pozerať, tak to bude ako samozrejmosť. Budem držať palce a pokrikovať aj doma, aj všade inde. Hoci, väčšinou si to vychutnám doma. Moja polovička mi to toleruje, pretože ona pracuje pre zahraničnú firmu a dosť často je mimo domova. A ten čas, čo je doma je pre ňu oddych. Myslím si, že skončíme do druhého miesta. S iným ani nerátam. Ani neviem, prečo sa to pýtate. Všetci by sme to tak mali brať, že sa vo finále stretneme s Čechmi, veď hrajú doma,“ povedal s úsmevom.

Nebol by hokejista, ak by nepozeral

Horúčka ľadového športu zasiahne aj poslankyňu Renátu Fedorčíkovú: „MS v hokeji zvyknem sledovať s priateľmi v niektorom podniku, dá sa povedať, že pri fandeni sa rada "vyšantím“. Fandím aj s polovičkou, aj keď nie vždy máme rovnakého favorita,„ zasmiala sa poslankyňa. Ako dodala, jej tipy sú medailové: "Najlepšie zlato!“ nechala sa počuť.

Hokejista PHK Prešov Adrián Lipovský sa takisto bude zápasy sledovať: „Jasné, budem pozerať, ako každý rok. To by som nebol hokejista, ak by som to nepozeral. Ešte neviem, kde presne budem sledovať. Zrejme doma v kľude, ale taktiež aj niekde do podniku, ako každý rok. Nie som ten typ, ktorý by pred TV pokrikoval, ja to pozriem skôr v pokoji, aby som sa na to sústredil. Pokriky k tomu nebudú. Čo sa týka umiestnenia Slovenska, myslím, že máme perspektívny tím. Dúfam vo štvrťfinálovú účasť,“ uviedol.

Speváčka Sunlips si váži pot práce hokejistov

Obranca PHK Jaroslav Niník bude sledovať zápasy doma v Žiline: „Vychutnám si ich iba doma pred TV, ale nepotrebujem k tomu pokrikovanie. Pozriem si duely v tichosti a buď krútim hlavou a divím sa a podobne,“ smeje sa zadák Prešova.

Držať palce hokejistom bude aj speváčka prešovskej kapely Sunlips Viktória Koláriková: „Sledovaniu hokeja ma zvykne stiahnuť až tá davová psychóza, keďže ja sa predovšetkým venujem svojej srdcovke – umeniu. Avšak, šport mi je tiež blízky. Čo sa týka hokeja, fandím našim a fandím všetkým tým, ktorí fandia nášmu hokeju. Páči sa mi, ako vedia prežívať každú sekundu zápasu. Na Slovensku sa rodia nielen skvelí muzikanti, ale aj športovci. MS si pozriem aj so synom Danielom, ktorý má štyri roka a už som mu sľúbila, že ho vezmem na štadión. Ja som v jeho veku už dostávala puky a hokejky od prešovských hokejistov, no aj tak mi nakoniec prischol mikrofón. Ak fandím, tak samozrejme s emóciami, som temperamentný človek a ak sa zapozerám do hokeja, určite sa to nezaobíde bez pískania a kriku. Spravidla však nenadávam, vážim si pot ich práce,“ zhodnotila.

Útočník prešovských ľadových koňov Jakub Matejka si pre zmenu vychutná zápasy doma v Liptovskom Mikuláši: „Zápasy budem sledovať doma s kamarátmi. Uvidíme, ako to skončí. Určite budem fandiť, ale pred TV nenadávam ani to neprežívam. Keď vyjde čas a nemám nič na robote, tak si pozriem všetky naše duely. Teraz ako skončil hokej nie je toho času veľa, venujem sa totiž aj práci,“ povedal nám.

Čítajte tiež:

Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Beh pre život opäť v Prešove: Patrónom známa tvár, pribudli dve zaujímavé disciplíny

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM