Webnoviny - Svet

Znevýhodnení získajú ekonomické znalosti

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Michal Burza BRATISLAVA 24. marca (WEBNOVINY) – Príležitosť zlepšiť svoje ekonomické znalosti prostredníctvom vzdelávacieho programu dostanú vďaka eurofondom telesne znevýhodnení občania. Na Pilotný projekt vzdelávania telesne znevýhodnených osôb so zameraním na získanie certifikátu EBC*L“ (European Business Competence* Licence) pôjde 125-tisíc eur. Európska vzdelávacia akadémia (EuVA) sa podieľa na spolufinancovaní zostávajúcimi piatimi percentami z celkových oprávnených výdavkov.

Projekt EuVA je reakciou na výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na zvyšovanie vzdelanostnej úrovne osôb s osobitými vzdelávacími potrebami v rámci operačného programu Vzdelávanie. Vďaka vzdelávaciemu programu budú môcť zdravotne znevýhodnení ľahšie získať prácu, podporiť svoju kariéru a zdokonaliť si ekonomické myslenie. Účastníci projektu si tak budú môcť osvojiť nielen teóriu, ale aj vzťahy a súvislosti bežne používaných termínov z prostredia podnikania.

Ako informoval tlačový odbor ministerstva školstva, projekt je plánovaný na dva roky, počas ktorých sa telesne a sluchovo postihnutí zo všetkých krajov Slovenska, s výnimkou Bratislavského kraja, zúčastnia série viacdňových školení. Pilotné vzdelávacie aktivity sa uskutočnia takzvanou 3T metódou (teória, tréning, taxácia – zhrnutie učiva a diskusia). Po skončení prednášok a praktických cvičení čaká účastníkov záverečná skúška. Úspešní absolventi získajú medzinárodne uznávaný certifikát EBC*L.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM