Rastislav Búgel Zo Slovenska

ZOMREL uznávaný slovenský podnikateľ: Vďaka nemu pozná TATRATEA celý svet

Vo veku 59 rokov zomrel zakladateľ legendárnej značky slovenského alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku ZOMREL uznávaný slovenský podnikateľ: Vďaka nemu pozná TATRATEA  celý svet
Zdroj: Facebook.com/TATRATEA , Facebook.com/KARLOFF

Vo veku 59 rokov zomrel zakladateľ známej značky slovenského alkoholu.

„S veľkým zármutkom v srdci oznamujeme, že v utorok 17. 01. 2024 nás náhle, nečakane a priskoro opustil zakladateľ našich spoločností KARLOFF a TATRANSKÁ LIKÉRKA, Ing. Ján Semaňák,“ informovala spoločnosť Karfloff, ktorá v roku 2003 začala vyrábať obľúbený alkohol Tatratea.

Svetová značka

Spoločnosť dodáva, že hoci sa v posledných rokoch nevenoval práci v týchto firmách, vďačia mu za vybudovanie značky svetových rozmerov.

„TATRATEA poznajú vo viacerých kútoch sveta práve vďake jeho tvrdej práci, húževnatosti a predovšetkým vďaka jeho otvorenej mysli. Za svoj život vybudoval značku TATRATEA na svetovú úroveň a produkt získal obrovské množstvo ocenení za dizajn a chuť,“ spomína na Jána Semaňáka spoločnosť Karfloff.

Semaňák obnovil slovenskú tradíciu, ktorá na dlhé roky upadla do pozadia a vybudoval vďaka nej jeden z najúspešnejších slovenských podnikov.

Chcel zanechať niečo špeciálne

„Žil svoj život naplno, vždy bol veľkorysý, kreatívny a starostlivý. Ako sám hovoril, vždy ho vopred hnala túžba zanechať za sebou niečo špeciálne, niečo jedinečné…čo sa mu určite podarilo,“ dodáva spoločnosť.

Ján Semaňák sa narodil 25. mája v Kežmarku. Mal osem súrodencov a vyštudoval strojnícku fakultu na Technickej univerzite v Košiciach.

V roku 1986 sa oženil s manželkou Máriou. Mal dcéru Stellu a synov Erika a Leonarda.

„Po škole pracoval v manažérskych pozíciách a neskôr podnikal vo viacerých odvetviach. V roku 2002 založil spoločnosť KARLOFF, ktorú už počas života prenechal svojim deťom. Bude veľmi chýbať…,“ uviedla spoločnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Posted by KARLOFF on Thursday, January 18, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM