Zo Slovenska

Zomrela známa slovenská moderátorka a herečka: Bola MÚZOU Karola Duchoňa

Zomrela obľúbená moderátorka a herečka, o ktorej legendárny Karol Duchoň zložil známy hit.

Ilustračný obrázok k článku Zomrela známa slovenská moderátorka a herečka: Bola MÚZOU Karola Duchoňa
Zdroj: Facebook.com/Adrián Swaton , Archív TASR - Magda Borodáčová

Vo veku nedožitých 81 rokoch zomrela slovenská televízna moderátorka a príležitostná herečka Zuzana Neubauerová. „Zomrela nečakane dňa 26. augusta 2023,“ píše sa v smútočnom oznámení.

Hviezda televíznych obrazoviek

Zuzana sa od mladosti vzdelávala v jazykoch, venovala sa baletu, gymnastike, krasokorčuľovaniu, tenisu. Podľa webu ČSFD bola modelkou a priekopníčkou módy v Bratislave.

„Jazyky chcela ísť po maturite študovať na gymnázium, ale neprijali ju pre jej zlý kádrový posudok,“ píše portál. Povolenie na štúdium dostala až neskôr, no neboli to jej vysnívané jazyky. Vyštudovala teda na Vysokej škole ekonomickej v Bratislave.

Diváci ju poznajú ako moderátorku televíznych programov Lastovička, Desať stupňov k zlatej, Televízny klub a viacerých ďalších.

Učarovala aj Duchoňovi

V roku 1967 moderovala s Miroslavom Horníčkom Kinoautomat na Svetovej výstave EXPO v kanadskom Montreale. Postupne sa z televízie stiahla. Neskôr sa jej hodilo ekonomické vzdelanie a po roku 1989 založila realitnú kanceláriu.

„Je to dievča z Budmeríc, mladá dáma, čo má štýl. Čierny závoj mihalníc, predo mnou dve hviezdy skryl,“ píše sa na parte. Ide o úryvok z piesne legendárneho Karola Duchoňa – Dievča z Budmeríc, ktorá túto obec preslávila. Paradoxne však nepohádzala z Budmeríc ale z Michaloviec. Dievča, o ktorom spieval, bola práve Zuzana Neubauerová. V čase, keď vznikol text piesne, žila v Budmericiach, ktoré si Duchoň obľúbil, rád tam chodieval a Zuzana sa mu veľmi páčila.

Posledná rozlúčka so Zuzanou Neubauerovou bude v utorok (5. septembra) v bratislavskom krematóriu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: YouTube.com

🖤💜🖤 Pred pár dňami zomrela pani Zuzana Neubauerová. My starší si ju budeme pamätať z televíznej obrazovky hlavne ako...

Posted by Adrián Swaton on Wednesday, August 30, 2023
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM