Aktualizované Zo Slovenska

ZRUŠILA sa veková hranica na vakcíny! Pfizer dostane každý od 16 rokov, Modernu od 18

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe informuje o zrušení vekovej hranice na vakcíny.

Ilustračný obrázok k článku ZRUŠILA sa veková hranica na vakcíny! Pfizer dostane každý od 16 rokov, Modernu od 18
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Požiadať o očkovanie môžu aktuálne všetci s vekom nad 16 rokov (vrátane), pričom termíny aj vakcíny budú prideľované podľa veku.

Doteraz mali nárok na vakcíny od Moderny a Pfizeru len ľudia nad 35 rokov. Oddnes je veková hranica zrušená. Po novom sú osobám vo veku 16 a 17 rokov (vrátane) sú prideľované vakcíny od Pfizer/BioNTech. Osobám vo veku 18 rokov (vrátane) a starším sú prideľované vakcíny Pfizer/BioNTech a Moderna, informuje NCZI.

Tento krok potvrdil v stredu na sociálnej sieti minister školstva Branislav Gröhling (SaS). „Aj takto budeme môcť na školách vytvoriť bezpečné prostredie a zabezpečiť ich kontinuálne fungovanie,“ uviedol s tým, že odporúča každému túto možnosť využiť.

Ministerstvo zdravotníctva pristúpilo k zníženiu hranice, keď je v čakárni vyše 200-tisíc ľudí. „V poslednom období zrýchľujeme tempo očkovania, sme na úrovni 1 438 000 zaoč­kovaných, ďalších zhruba 220 000 je v Čakárni a ďalšie desiatky tisíc ľudí už majú pridelené termíny,“ píše rezort zdravotníctva na sociálnej sieti.

Požiadať o očkovanie môžete TU.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Keby ste si mohli vybrať, ktorou vakcínou by ste sa dali zaočkovať proti covidu?

DO ČAKÁRNE ZATIAĽ PRIBÚDA PODOBNÉ MNOŽSTVO ĽUDÍ, AKO Z NEJ UBÚDA V poslednom období zrýchľujeme tempo očkovania, sme na...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Tuesday, May 18, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM