Peter Klimant Rôzne

Zubári vs. peňaženky pacientov: Zisťovali sme, aké skúsenosti majú Zlatomoravčania

Návšteva stomatológa nepatrí medzi tie obľúbené. Zvlášť, ak po zosadnutí zo zubárskeho kresla treba vyťahovať peňaženku. Na to, aké skúsenosti majú s platením u zubárov sme sa pýtali niekoľkých obyvateľov nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zubári vs. peňaženky pacientov: Zisťovali sme, aké skúsenosti majú Zlatomoravčania
Zdroj: TASR

Slováci dobre vedia, že zanedbať chrup môže zabolieť vás, ale aj vašu peňaženku. My sme zisťovali, ako je to so stomatologickými ambulanciami v našom meste. Aké skúsenosti majú Zlatomoravčania?

Andrej (29): Môj chrup je našťastie v poriadku. Ak sa mám priznať, nebol som u zubára asi 4 roky. Čo je asi blbosť, bo keď sa niečo stane, tak sa nedoplatím. Ale tak nemám na to čas a popravde ani chuť tam chodiť. Ešte by mi niečo našiel a začal hneď vŕtať (smiech).

Zuzana (34): Chodím na preventivky raz do roka. Zatiaľ som nejaké trhanie zubov nemusela absolvovať. Mám ale štyri plomby. Za tú poslednú som platila nejak okolo 30 eur, takže nemyslím, že by to bolo až také drahé. A s kvalitou práce som spokojná.

Eva (40): Pre mňa samu by zubár nebol nejaká finančná záťaž. Málokedy mi niečo robí, mám zuby zdravé. Pri mojich deťoch to je ale niečo iné. Dvoch chlapcov mám. Staršiemu sa hlavne kazia zuby a tam dosť peňazí sa dáva. I strojček pred tým nosil, takže to bola poriadna pálka.

Roman (25): Chodím raz ročne na prehliadku. Zub mi naposledy zubárka vŕtala nejak tri roky dozadu. Čo vám poviem, príjemné to nebolo (smiech). Do peňazí to ale veľmi nešlo. To by mi museli vŕtať každý mesiac, aby som nadával, že mi to ide veľmi do peňazí. I keď mama ale, tá si dávala nové zuby robiť predné a to viem, že poriadne veľa peňazí tam nechala. Dúfam, že ja také nikdy nepodstúpim (smiech).

Simona (28): Mám fajn zubárku. Spokojná so s ňou veľmi. Chodím na pravidelné prehliadky a keď sa dačo vyskytne, že treba opraviť, nie je to zas priveľmi drahé. Čo viem o cenách iných zubárov, tak je to všetko dosť podobné podľa mňa. Keď má niekto ale zlé zuby, že sedí u zubára pravidelne, tak potom je jasné, že bude nadávať pre peniaze.

Iveta (23): Moje zuby sú v pohode, takéto veci preto neriešim. Nebola som u zubára ani nepamätám, tak nemám moc na čo nadávať.

Martin (28): Podľa mňa to je drahé. Ja keď idem k tomu môjmu, tak väčšinou mu tam vždy nejaké peniaze žiaľ nechám. Vlani mi trhal zub a to nebola sranda. Tam som platil za všeličo. Za injekciu, samotne trhanie, ošetrenie a volačo tam ešte bolo. No na účet som pozeral prekvapene.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM