Aktualizované Regióny Krimi

Zúfalá matka prosí o pomoc! Kto dokaličil môjho syna?

V Devínskej Novej Vsi mali neznámi páchatelia dobiť mladého chlapca. Tvrdí to jeho mama, ale polícia to vidí inak.

Ilustračný obrázok k článku Zúfalá matka prosí o pomoc! Kto dokaličil môjho syna?
Zdroj: Benjamin Benko FB

Mama mladého Benjamina na sociálnej sieti zverejnila srdcervúci odkaz. O synovi napísala: „Športuje, navštevuje strednú školu a miluje svoju rodinu. Prvýkrát mal ísť voliť. Veľmi sa na to tešil, že aj on sám už pôjde k urne hodiť svoj dospelácky hlas.“

„Všetko sa zmenilo v utorok 25. 2. 2020 medzi 21:00 a 22:10 hod. Niekto mu ublížil tak, že môj syn má silné krvácanie do mozgu, prasknutú lebku a bojuje o život. Veľmi chce žiť a venovať sa veciam, ktoré má rád. Nevychovala som ho preto, aby mi ho niekto teraz vzal,“ tvrdí mama.

Výzva

Matka nám povedala, že prípad rieši aj polícia, no ukázalo sa, že to tak nie je. „Už je oslovené Dohľadové centrum a aj synovi priatelia zisťujú, čo sa mohlo stať. Nejde mi o pomstu. Chcem, aby Devínska bola bezpečnejšia pre každého. Dnes je to Benjamín, zajtra to môžete byť vy alebo vaše deti. Budem vám veľmi vďačná,“ napísala Ľubica Hoffmanová.

Úradoval alkohol?

AKTUALIZÁCIA 28. februára: Polícia však tvrdí, že všetko je inak. Nielenže ju nik neoslovil, aby vyšetrovala. Na základe informácií na sociálnych sieťach začala prípad prešetrovať. „V rámci šetrenia bolo zistené, že trestné oznámenie v tejto súvislosti na žiadnom z útvarov Policajného zboru podané nebolo. Rovnako bolo preukázané, že chlapec sa nenachádza a ani sa nenachádzal v bdelej kóme, ani v umelom spánku, tak ako to bolo uvedené vo zverejnenom statuse na sociálnej sieti. Chlapec komunikuje a okrem poranenia na hlave spôsobeného pravdepodobne pádom na zem neboli zistené iné zranenia nasvedčujúce fyzickému napadnutiu jeho osoby,“ píše polícia.

„V krvi chlapca bola zároveň potvrdená prítomnosť alkoholu. Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru sa na základe vyššie uvedených skutočností dištancujú od medializovaných informácií, ktorých hodnovernosť nebola vykonaným šetrením preukázaná.“

Matka však trvá na tom, že chlapca zbili. Prípad budeme aj ďalej sledovať.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM