Webnoviny - Svet

Župa rozbehla rekonštrukciu cesty Lučenec - Trenč

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/APBANSKÁ BYSTRICA 17. júna (WEBNOVINY) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) rozbehol rekonštrukciu cesty II. triedy z Lučenca do obce Trenč, keď vo štvrtok jeho zástupcovia odovzdali stavenisko zástupcom firmy Strabag ako zhotoviteľovi. Ako informovala Iveta Kureková z kancelárie banskobystrického župana, rekonštrukcia zahŕňa opravu povrchu vozovky na vybraných úsekoch, prestavbu jednej križovatky s cestou tretej triedy a tiež prestavbu jedného mosta. Výsledkom má byť zvýšenie dopravnej priepustnosti, bezpečnosti i dostupnosti obcí, prestavbou križovatky sa tiež vyrieši úsek častých nehôd.

Rekonštrukcia cesty Lučenec – Trenč, ktorej rozpočet je 3 815 411 eur, je jedným zo štyroch aktuálne uskutočňovaných projektov opráv ciest II. a III. triedy, na ktoré banskobystrická župa získala cez Regionálny operačný program prostriedky z eurofondov. Spolufinancuje ho sumou 635 512 eur.

Ďalšie tri projekty sa týkajú úsekov Nemecká – Ráztoka v okrese Brezno, ktorý sa začal ešte vlani v novembri, Rimavská Sobota – Pavlovce – Abovce, odovzdaný zhotoviteľovi 3. mája, a Kriváň – Hriňová – Látky plus Hriňová – Vrchlslatina na hranici okresov Detva a Brezno pri Lome nad Rimavicou, odovzdaný zhotoviteľovi 25. mája.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM