Krimi

ZVERSTVO na starkých! Modriny a ďalšie hrôzy v zariadení seniorov už rieši polícia

Zamestnanci, ktorí boli podozriví z týrania starých ľudí, už v zariadení nepracujú.

Ilustračný obrázok k článku ZVERSTVO na starkých! Modriny  a ďalšie hrôzy v zariadení seniorov už rieši polícia
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Polícia už vedie trestné stíhanie v prípade možného týrania seniorov v domove dôchodcov na Pažítkovej ulici v bratislavskom Ružinove. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave s tým, že trestné stíhanie je vedené vo veci zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

Modriny a tržné rany

„Podľa doterajších zistených informácii mali doposiaľ neznámi páchatelia od presne nezisteného času až do dňa 17. marca 2021 fyzicky a psychicky týrať klientov zariadenia na Pažítkovej ulici,“ spresnila polícia. Deklaruje, že prípad intenzívne vyšetruje, avšak konkrétne kroky nechce momentálne špecifikovať vzhľadom na citlivosť prípadu a možné ovplyvňovanie strán trestného konania.

Bratislavská mestská časť Ružinov ako zriaďovateľ zariadenia pre seniorov v nedeľu (21. 3.) informovala, že v zariadení na Pažítkovej ulici odhalili prípady možného týrania seniorov.

Ide zatiaľ o dva prípady, nie je však vylúčené, že k nim pribudnú ďalšie.

Na prípady, ktoré vykazovali znaky týrania upozornili intervenčné tímy ministerstva zdravotníctva a rezortu práce, ktoré boli povolané po tom, ako začali v zariadení začiatkom februára pribúdať prípady klientov a zamestnancov pozitívnych na nový koronavírus. Po zisteniach intervenčných tímov nastúpil začiatkom marca do zariadenia krízový manažment, ktorý začal okamžite preverovať a dokumentovať všetky podozrivé prípady.

V dvoch prípadoch boli zdokumentované hematómy, tržné rany či znaky dehydratácie.

Zamestnanci, ktorí boli podozriví z takéhoto správania, už v zariadení nepracujú. Starosta Ružinova Martin Chren a poverená riaditeľka zariadenia Mária Mattovič Straková, ktorá nahradila bývalé vedenie, podali v tejto veci trestné oznámenie za týranie blízkej a zverenej osoby.

Mohlo by vás zaujímať

VYŠETRUJEME PODOZRENIA Z TÝRANIA V ZARIADENÍ PRE SENIOROV NA PAŽÍTKOVEJ ULICI👵👴 🚨Ako sme Vás už informovali, policajti...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, March 24, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM