Jakub Forgács Ostatné športy

Zvolen bude hostiť univerziádu. 500 vysokoškolákov si zmeria sily v 13 športoch

Slovenská univerzitná špička sa predstaví pod Pustým hradom. Vo Zvolene odštartuje veľké športové zápolenie.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen bude hostiť univerziádu. 500 vysokoškolákov si zmeria sily v 13 športoch
Zdroj: TASR

Približne 500 športovcov z 19 slovenských univerzít bude tento rok súťažiť v 13 športoch na Zimnej univerziáde Slovenskej republiky 2018. Podujatie sa uskutoční od 5. do 9. februára a organizovaním bola na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Slovenskej asociácie univerzitného športu (SAUŠ) poverená Technická univerzita (TU) vo Zvolene.

Ako uviedol prezident SAUŠ Július Dubovský, súčasťou budú športové zápolenia v hokeji, bežeckom a zjazdovom lyžovaní, biatlone, stolnom tenise, bedmintone, futsale, florbale, tanečnom športe, karate, ale aj ukážkové disciplíny ako pretláčanie rukou, tlak na lavičke a lukostreľba. „Okrem vysokoškolských športovcov, ktorí odišli momentálne na olympiádu do Južnej Kórey, tu bude celá slovenská univerzitná špička,“ pripomenul.

Okrem športovísk v areáli TU budú slovenskí vysokoškoláci súťažiť aj na zvolenskom zimnom štadióne (hokej), v Základnej škole v Badíne (florbal, futsal), vo Vyšnej Boci (zjazdové lyžovanie), v Osrblí (biatlon) a na Skalke (bežecké lyžovanie).

Podľa rektora TU Rudolfa Kropila pri výbere usporiadateľa V. Zimnej univerziády Slovenskej republiky zavážila aj skutočnosť, že TU (predtým Vysoká škola lesnícka a drevárska vo Zvolene) sa už v minulosti na organizácii podobných podujatí podieľala. Naposledy v roku 1991 tam bola XVI. Česko–Slovenská univerziáda – zimná časť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM