Barbara Dallosová Kultúra

Zvolen čaká hudobné povstanie: Do nášho mesta zavíta legendárna kapela

Akcia, ktorou sa naše mesto lúči s letom a zároveň si pripomína veľký historický okamih, bude písať už svoj desiaty ročník. Jubilejné Zvolenské hudobné povstanie tento rok láka na aj na skutočné legendy!

Ilustračný obrázok k článku Zvolen čaká hudobné povstanie: Do nášho mesta zavíta legendárna kapela
Zdroj: Dnes24.sk

Už desiaty ročník Zvolenského hudobného povstania sa uskutoční v sobotu 29.8. o 17:00 hod. na Námestí SNP. Podujatie je opäť spomienkou na dôležité udalosti druhej svetovej vojny, ktoré sa udiali v ten istý deň pred sedemdesiatje­den rokmi.

Čerešničkou na torte slovenské legendy

Organizátori sľubujú výber zaujímavých domácich kapiel i známych slovenských mien. Z domácej scény sa o program postarajú hudobné telesá, ktoré Zvolenčanom netreba predstavovať. Stálica v podobe kapely Reconcern, bluesmani ZVA 12–28 band, ktorí nedávno oslávili svoju kapelovú štvrťstoročnicu a napokon Marcel Daniš, ktorý hrával s Dežom Ursínym a dnes hráva Deža, si opäť na pódium prizve priateľov, ktorí mu pomôžu oživiť staré známe songy.

Tromfy organizátorov roztancujú zvolenské námestie na záver programu. Spomedzi populárnych kapiel zavíta do Zvolena Polemic a legendárna kapela Metalinda, ktorá uzavrie celé podujatie. Ochutnávky najznámejších skladieb od veselej ska formácie i slovenskej rockovej klasiky nájdete v našej videogalérii. Navnaďte sa na Zvolenské hudobné povstanie už teraz :)

Na pozadí leteckých dní

Hudobné povstanie je zároveň súčasťou Medzinárodných leteckých dní, ktoré budú od soboty do nedele prebiehať na Sliači.

Kým vo Zvolene bude popri stíhačke Mig – 21 vystavovať svoje lietadlové modely a makety p. Mařík, na Sliači nájdete lietadlá a stíhačky v plnej veľkosti.

Z iných dopravných prostriedkov dostane slovo aj bicykel. V sobotu totiž vo Zvolene zároveň odštartuje Cyklojazda SNP.

Foto: ilustračné

Zvolenské námestie roztancuje Polemic a rozburáca Metalinda!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM