Krimi

Zvolenskí policajti si posvietili na taxislužby. Toto odhalila rozsiahla kontrola

Zvolenskí taxikári pod drobnohľadom. Muži zákona sa zamerali na taxislužby pod Pustým hradom. Ich zistenia vás možno prekvapia.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí policajti si posvietili na taxislužby. Toto odhalila rozsiahla kontrola
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Na zvolenské taxislužby si posvietili policajti. „V piatok 29. júna 2018 v čase od 20:00 prebehla na území mesta Zvolen rozsiahla kontrola zameraná na dodržiavanie zákona o cestnej doprave v oblasti výkonu taxislužieb,“ uviedol Juraj Chabada, náčelník Mestskej polície Zvolen.

„Mestskí policajti v súčinnosti s pracovníkmi Slovenskej obchodnej inšpekcie BB, Inšpektorátu práce BB a príslušníkmi Okresného dopravného inšpektorátu zo Zvolena vykonali inšpekciu na stanovištiach taxi, kde kompetentní kontrolovali prevádzkovateľov osobnej dopravy pred hotelom Poľana, ako aj na parkovisku pri OD Lidl na Masarykovej ulici,“ pokračoval.

„Celkovo boli odkontrolovaní siedmi prevádzkovatelia taxislužieb, pričom v jednom prípade bolo zistené porušenie zákona. Kontrolovali sa napr. náležité zmluvy, koncesie na prevádzkovanie, preukaz vodiča taxislužby, zákonné označenie vozidiel a ďalšie zákonom stanovené podmienky, ktoré musí prevádzkovateľ osobnej dopravy spĺňať,“ povedal Chabada.

Ako dodal, mestská polícia sa bude aj v budúcnosti v rámci spolupráce s príslušnými orgánmi spolupodieľať na kontrolách plnenia povinností výkonu taxislužieb na území mesta Zvolen.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM