Krimi

Zvolenskí policajti v akcii: Prebehli kontroly až v 17-tich nočných podnikoch, čo sa to dialo?!

Zvolenskí mestskí policajti vyrazili do akcie na území nášho mesta. Vo Zvolene dokopy prebehli kontroly až v 17-tich nočných podnikoch. Čo sa to dialo?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí policajti v akcii: Prebehli kontroly až v 17-tich nočných podnikoch, čo sa to dialo?!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia prezradila, že v ostatných dňoch sa činnosť zvolenských strážcov poriadku zamerala na kontrolu požívania alkoholických nápojov neplnoletými. V období od 27.11.2015 do 06. 12. 2015 príslušníci mestskej polície vykonávali na území mesta Zvolen v spolupráci s hliadkami štátnej polície v nočných podnikoch kontroly zamerané na dodržiavanie zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov.

„Počas kontrol, bolo na základe vykonaných dychových skúšok zistené, že štyri mladistvé osoby požili alkoholický nápoj. Najvyššia nameraná hodnota predstavovala necelých 1 promile. Všetky zistenia boli po spracovaní odovzdané Právnemu oddeleniu MsÚ Zvolen a príslušnej obci podľa trvalého pobytu mladistvej osoby, ktoré vo veci v zmysle zákona vykonajú ďalšie potrebné opatrenia. V dvoch prípadoch bol za priestupok v blokovom konaní riešený personál podniku, ktorý predal alkoholu osobám mladším ako 18 rokov,“ uviedol Juraj Chabada, náčelník MsP Zvolen. Ten zároveň dodal, že dokopy skontrolovali 17 podnikov.

Mestská polícia bude aj naďalej vykonávať opakované kontroly v nočných podnikoch na území mesta Zvolen, kde sú podávané alkoholické nápoje. V prípade nerešpektovania zákazu požívať alkoholický nápoj osobou mladšou ako 18 rokov ale aj zákaz predaja alkoholu neplnoletým, bude MsP Zvolen postupovať v zmysle zákonných kompetencií v spolupráci s príslušnými zložkami štátnej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM